Vágólapra másolva!
Újabb lépést tesz az idei F1-es szezon afelé, hogy kiderüljön az idei világbajnok kiléte, de a végső diadalért küzdő felek egyelőre nyugodtan kezelik az esélyesség terhét.

Folytatódik Max Verstappen és Lewis Hamilton küzdelme az idei világbajnoki címért, a holland pilóta 8 ponttal vezet, de az előnye az utóbbi futamokon folyamatosan olvadt. Ez az első alkalom, hogy a Red Bull versenyzője az F1-es trófeáért küzdhet, de úgy véli, nincs nagy hátrányban azért, mert brit ellenfele már a nyolcadik elsőségére hajthat.

Verstappen a szaúdi sajtótájékoztatón Forrás: AFP/Hassan Ammar

„Szerintem természetes, hogy amikor az ember a pályafutása mostani szakaszában jár, akkor felkészültebb, mint mikor az első vagy második évét teljesíti, amikor Lewis is az első világbajnoki címéért küzdött. Szerintem ez a normális előmenetel. Én is felkészültebbnek és tapasztaltabbnak érzem magam annál, amikor bekerültem a Forma-1-be” – mondta.

„Versenyzőként az ember 30-35-40 évesen is tanul a tapasztalatok révén. Természetes, hogy gyorsabbá válik, de talán azt is megtanulja, hogyan kezeljen bizonyos helyzeteket, hogyan készüljön fel jobban, ezek eléggé normális dolgok.”

Hamiltonról csapatfőnöke, Toto Wolff a Sao Pauló-i Nagydíj után azt mondta, felébresztették a benne lakozó oroszlánt és a brit pilóta magasabb szintre lépett, mióta egy technikai szabálytalanság miatt visszaküldték Interlagosban a mezőny végére.

Hamilton azonban a Szaúd-arábiai Nagydíj előtt elmondta, nem biztos, hogy egyetért ezzel a kijelentéssel.

„Igazából nem tudom, hogy egyetértek-e ezzel. Nem hiszem, hogy magasabb szintre léptem, szerintem általánosságban jó szintet képviselek – nevetett. – Talán rátaláltam valamire Brazíliában, amire korábban nem? Nem tudom. A pályafutásom során előfordult már, mert sok-sok alkalommal felzárkóztam már.”

Hamilton egyenlíthet Verstappen ellen Forrás: AFP/Hassan Ammar

„Szeretném azt gondolni, hogy az egész év során hoztam a formámat, de az ember folyamatosan tanul a környezetéről, különösen az autóról és arról, hogyan dolgozzon együtt a csapatával, hogyan hozzon ki mindenkiből többet – mondta, és hozzátette, szerinte a csapatban idén mindenki többet nyújtott a korábbiaknál. – Erre szükség is volt, mindig több kell” – tette hozzá.