Vágólapra másolva!
Egy évvel azután, hogy Daniel Ricciardo fogadást nyert Cyril Abiteboul-lal, a Renault korábbi csapatfőnökével szemben, a francia menedzser végre eleget tett a fogadásban foglaltaknak, és elkészíttette élete első tetoválását. A McLaren versenyzője pedig humoros videóban dokumentálta a folyamatot.

Jobb később, mint soha. Ez a mondás tökéletesen illene Cyril Abiteboul, a Renault tavalyi szezon után távozó csapatfőnöke és Daniel Ricciardo között köttetett fogadásra. A fogadás úgy szólt, hogy ha Ricciardo dobogós helyezést ér el 2020-ban, akkor megmondhatja, hogy Abiteboul mit tetováltasson magára, ha viszont nem jön össze a pódium, a francia menedzser teheti meg ugyanezt vele. Ricciardo végül az Eifel Nagydíjon és az Emilia Romagna Nagydíjon is harmadik lett, egy évvel később pedig behajtotta a fogadást.

Már egyikük sincs a Renault (azóta Alpine) kötelékében, sőt, Abiteboul az F1-ből is távozott Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Bryn Lennon - Formula 1/Bryn Lennon - Formula 1

Mindezt az ausztrál pilóta YouTube-csatornájára feltöltött videójából tudhattuk meg, amelyen végigkövette, ahogy Londonban, egy tetoválóművész barátjánál találkozik Abiteboul-lal. „Szerintem nagyon ideges, de nem hibáztatom, mert amikor ő volt tinédzser, a tetoválások nem számítottak olyan mindennaposnak. Ma már mindenkinek van, akkoriban viszont még tabu volt. Néhány éven belül szerintem szét lesz tetoválva" – viccelődött Ricciardo még az utcai McLarenjében ülve.

Abiteboul-lal már a tett helyszínén találkozott, és kiderült, hogy a francia valóban nem teljesen nyugodt. „Nem aludtam túl jól előző éjjel" – ismerte be, miközben Ricciardo éppen azon csipkelődött vele, hogy milyen szép nagy mintát kellene a hátára varratni. „Az majd a második lesz" – vette a lapot a volt főnöke.

Ezután kiderült, hogy mégsem Ricciardo döntött a tetoválásról, illetve csak részben, Abiteboul ugyanis a magyar származású festő, Victor Vasarely korábbi Renault-logó javaslatainak egyikét készült magára tetováltatni. Vasarely a 70-es évek elején egy sor logót tervezett a francia autógyártónak, Abiteboul pedig az egyik ilyen logó felső felét képzelte magára.

Vasarely Renault-logói

„Onnan jött a tetoválás ötlete, hogy Daniel éppen készíttetett magának egy újat és arról beszélgettünk, hogy miként dönti el, hogy mi legyen az, és esetleg fogadást veszített-e, és aztán előtérbe került maga a fogadás. Azt hiszem Daniel mondta, hogy csináltatnom kellene egyet, és aztán fogadtunk" – árulta el Abiteboul.

A korábbi csapatfőnök eredetileg a combja felső részére szerette volna a tetoválást, de aztán inkább a vádlija mellett döntött (Ricciardo és a tetovválóművész is szólt, a comb egyes részei igen fájdalmasak). A videónak több, igen vicces része is van, mint amikor Abiteboul közli telefonon a feleségével, hogy mire készül, majd a tetovválóművész által Vasarely lógójából elkészített végleges változat láttán felmerül benne, hogy rejtetten egy férfi nemi szervet akarnak rátetoválni. Valójában azonban egy hangyászt ötvözték a logóval, miután Ricciardónak ez a beceneve.

A méreten való tépelődés során a francia minél kisebb tetoválásban gondolkodik, majd nagy nehezen csak tű alá fekszik, hogy aláfestő zenére követhessük a szenvedő arckifejezéseit. „Olyan érzés, mintha éppen félbevágnád a lábamat, de semmi gond" – mondja kínjában nevetve.

Az elkészült mű Forrás: YouTube

Abiteboulnak legyen mondva, kibírta („A bűnös az első szó, ami eszembe jut. Bűnös vagyok, mert ezt tettem a testemmel és a szüleimmel, de boldog is vagyok"), viszont nem teljesen volt elégedett a végeredménnyel, így visszafeküdt az asztalra, hogy a logó egyes részeit feketére színeztesse.

Ricciardo elárulta, sokan kételkedtek benne, hogy volt főnöke állja a szavát, de most, hogy megtette, szerinte boldogan fogja majd viselni élete első tetoválását.