Vágólapra másolva!
Saját csapattársát még a hétszeres világbajnoknál vagy Max Verstappennél is gyorsabb pilótának tartja egyetlen mért körön Carlos Sainz. A spanyol pilóta úgy véli, Charles Leclerc-t nem csak a nyers tempója emeli ki.

Az első ferraris idényének végéhez közelítő Carlos Sainz két futammal a szezon befejezése előtt mindössze hat és fél ponttal van elmaradva a Scuderiánál harmadik szezonját taposó Charles Leclerc-től, ami mindenképpen szép teljesítmény a csapatot váltó pilóták közül új munkahelyéhez a leggyorsabban alkalmazkodó spanyoltól. Az időmérők terén azonban 13-7-re a monacói vezet, amivel már megnyerte ezt a párharcot. Sainz szerint ez nem véletlen, csapattársát ugyanis az egyik, ha nem a leggyorsabb pilótának tartja egy mért körön.

Leclerc nagy dicséretet kapott a csapattársától Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Colombo Images

Leclerc nyers tempója persze aligha lehet meglepetés bárkinek, főleg nem Sainznak, aki még a McLaren versenyzőjeként ugyancsak láthatta, hogy a monacói pilóta 2019-ben, első ferraris évében mindenki másnál több, szám szerint 7 pole pozíciót szerzett (Hamilton és Bottas ötöt-ötöt, Vettel és Verstappen kettőt-kettőt).

Azonban most, hogy már csapaton belülről figyelheti Leclerc ténykedését, úgy véli, a jelenlegi mezőny egy körön talán leggyorsabb versenyzőjével van dolga.

„Szerintem időmérőn Charles a legjobb. Egyike a legnagyobbaknak, ha nem a legnagyszerűbb jelenleg a mezőnyben – nyilatkozta a spanyol a GP Racing magazinnak. – Csak most kezdtem rájönni erre, ahogy látom, hogy milyen magas szinten teljesít. Nemcsak a sebességéről beszélek, hanem arról is, hogy nagyon jó a munkamorálja. Jó abban, hogy együtt dolgozzon a csapattal, és nagyon sok erőssége van, ami erős pilótává teszi.

Leclerc szélvészgyors egy mért körön Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Colombo Images

A versenyeken azonban Sainz egyre többször meg tudja nehezíteni Leclerc dolgát, és a kettejük közötti szoros pontállás is azt mutatja, hogy nincs sokkal elmaradva csapattársától. Mindez pedig felveti a kérdést, hogy a Ferrari mennyire fog tudni a hosszú távú szerződéssel rendelkező Leclerc-re építeni a jövőben, és a monacóit első számú pilótává tenni. Marc Gené, a mai napig a Scuderia alkalmazásában álló expilóta szerint ilyesmi nem fog megtörténni.

A fontos, hogy ez így maradjon, és a Ferrari DNS-e miatt szerintem így is fog" – nyilatkozta a Sky Italiának, nem kicsit ellentmondva a korábbi évek, évtizedek tapasztalatainak.