Társoldalunk:
Hírlevél

Elbúcsúztatta Räikkönent az Alfa Romeo - videó

2021.11.27. 09:57

Noha két verseny még hátravan a Forma-1-es pályafutásából, a szezon végén visszavonuló Kimi Räikkönen már most elköszönt a Sauber svájci gyárában dolgozó csapattagoktól.

Az idei szezon utolsó olyan hete a mostani, amelyen nem rendeznek futamot, hiszen a jövő hétvégén Dzsiddában, rá egy hétre pedig már az idényzárón, Abu-Dzabiban csap össze a mezőny, hogy aztán amilyen gyorsan csak lehet, mindenki megkezdje a jól megérdemelt téli szünetet, és elmenjen karácsonyozni a családjával. Alighanem az Alfa Romeo tagjai is így tesznek, és ezért időzítették mostanra a szezon végén visszavonuló Kimi Räikkönen búcsúztatását.

„Mindig hiányozni fogsz" - írta az Alfa Romeo a videóhoz, amelyen Räikkönen és családja a csapattagok tapsától kísérve bevonul a gyárban tartott búcsúztatóra

A 42 esztendős Jégember két verseny múlva, minden bizonnyal 349 F1-es rajttal a háta mögött int végleg búcsút a királykategóriának, ahol 2001-ben, a Sauber színeiben mutatkozott be, így most ugyanazzal istállóval fejezi be, amellyel elkezdte, miután a 2019-es szezonra visszatért az együtteshez. A Sauber Hinwilben található központjában szervezett nagyszabású búcsúztatót a világbajnokának, amelyre Räikkönen a feleségével és két gyermekével látogatott el.

Az érzelmesre sikerült búcsúzás után a finn pilóta Instagramján köszönte meg a közös éveket Saubernek. Mindenkinek köszönöm az emlékezetes estét! Mindenkinek köszönöm az együtt töltött éveket! Köszönöm a kemény munkátokat! Köszönöm az emlékeket! Jó emberek vagytok. Üdvözlettel, Kimi" – írta.

Az Instagramon is köszönetet mondott

Nem Räikkönen lesz vélhetően az egyetlen Alfa Romeo-pilóta, akinek a soron következő két verseny lesz az utolsó két F1-es futama, hiszen az év végén távozik a csapattól és a sportágból Antonio Giovinazzi is, jóllehet, ő nem maga döntött így. Nagynevű csapattársa reméli, hogy ezzel nem ért számára örökre véget az F1-es kaland. „Nagyon kedves srác, jó ideje, a Ferrarinál töltött napok óta ismerjük már egymást. Remélhetőleg egy napon kap egy újabb esélyt a Forma-1-ben. Nincs túl sok ülés és nyilván sokan próbálnak bekerülni, de reménykedjünk" – mondta Räikkönen.

Az Alfa Romeo jövőre a Valtteri Bottas–Csou Kuan-jü kettőssel áll rajthoz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK