Ebben bízik a Red Bull a Mercedesnek fekvő szaúdi pályán

Forma-1, Katari Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull
DOHA, QATAR - NOVEMBER 20: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Qatar at Losail International Circuit on November 20, 2021 in Doha, Qatar. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Előzetesen úgy tűnik, hogy az első Szaúd-arábiai Nagydíj helyszíne jobban feküdhet a Mercedes autójának, Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója azonban nem is az RB16B erősségeiben, hanem másban bízik.

Noha a Brazíliában bevetett friss motorjának erejétől kevésbé tart, a Red Bull továbbra is úgy véli, hogy a jövő hétvégén debütáló Szaúd-arábiai Nagydíj ultragyors helyszíne a Mercedes autójának kedvezhet, hiszen kiemelt jelentősége lesz az egyenesbeli tempónak, ezen a téren pedig a címvédő istálló egyértelműen riválisa fölé kerekedett. Helmut Marko, a bikások tanácsadója korábban kijelentette, az egyik hátralevő versenyt mindenképpen meg kell nyerniük, ha világbajnokok akarnak lenni, most pedig elmondta, hogy nagyon bízik Max Verstappen képességeiben.

Verstappen minden tudására szüksége lesz a Red Bullnak Forrás: Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

A 78 esztendős osztrák arra alapoz, hogy Verstappen Monacóban, és ami ennél relevánsabb, Bakuban is gyors volt, és ha utóbbi futamon nem kap defektet, azt is megnyeri. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke Katarban „tempósabb" Bakuként jellemezte a dzsiddai pályát, alátámasztva Marko gondolatmenetét.

– idézi Markót az F1-insider.com

Nem ennyire bizakodó azonban Verstappen esélyeit illetően a hatszoros futamgyőztes Ralf Schumacher, aki a német Sky szakértőjeként nehéz szezonzárást jósol a Red Bullnak.

Ralf Schumacher (balra) szerint normál körülmények között Hamilton lesz a világbajnok Forrás: Xavi Bonilla / DPPI/Xavier Bonilla/Xavi Bonilla

„Jelenleg a Mercedesé a stabilabb csomag.

– jelentette ki Schumacher, majd hozzátette, hogy ha a szerencse visszaadja Verstappennek, amit Bakuban és a Hungaroringen elvett tőle, akkor még lehet sansza. – Talán most mellé áll a szerencse, amit eddig nem tett. Ha a szezon elején is ennyire szerencsés lett volna, akkor talán már világbajnok lenne.”