Társoldalunk:
Hírlevél

Ebben bízik a Red Bull a Mercedesnek fekvő szaúdi pályán

2021.11.27. 16:57

Előzetesen úgy tűnik, hogy az első Szaúd-arábiai Nagydíj helyszíne jobban feküdhet a Mercedes autójának, Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója azonban nem is az RB16B erősségeiben, hanem másban bízik.

Noha a Brazíliában bevetett friss motorjának erejétől kevésbé tart, a Red Bull továbbra is úgy véli, hogy a jövő hétvégén debütáló Szaúd-arábiai Nagydíj ultragyors helyszíne a Mercedes autójának kedvezhet, hiszen kiemelt jelentősége lesz az egyenesbeli tempónak, ezen a téren pedig a címvédő istálló egyértelműen riválisa fölé kerekedett. Helmut Marko, a bikások tanácsadója korábban kijelentette, az egyik hátralevő versenyt mindenképpen meg kell nyerniük, ha világbajnokok akarnak lenni, most pedig elmondta, hogy nagyon bízik Max Verstappen képességeiben.

Verstappen minden tudására szüksége lesz a Red BullnakForrás: Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

A 78 esztendős osztrák arra alapoz, hogy Verstappen Monacóban, és ami ennél relevánsabb, Bakuban is gyors volt, és ha utóbbi futamon nem kap defektet, azt is megnyeri. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke Katarban „tempósabb" Bakuként jellemezte a dzsiddai pályát, alátámasztva Marko gondolatmenetét. Hiszünk Verstappen utcai pályán mutatott képességeiben. Nyert Monacóban és Bakuban is dominálta a versenyt a sajnálatos defektje előtt. Szaúd-Arábiában a pilóta ismét képes lesz megteremteni a különbséget" – idézi Markót az F1-insider.com

Nem ennyire bizakodó azonban Verstappen esélyeit illetően a hatszoros futamgyőztes Ralf Schumacher, aki a német Sky szakértőjeként nehéz szezonzárást jósol a Red Bullnak.

Ralf Schumacher (balra) szerint normál körülmények között Hamilton lesz a világbajnokForrás: Xavi Bonilla / DPPI/Xavier Bonilla/Xavi Bonilla

„Jelenleg a Mercedesé a stabilabb csomag. Max mindent belead és megmutatja, hogy mennyire jó, ennek ellenére normál körülmények között nincs esélye – jelentette ki Schumacher, majd hozzátette, hogy ha a szerencse visszaadja Verstappennek, amit Bakuban és a Hungaroringen elvett tőle, akkor még lehet sansza. – Talán most mellé áll a szerencse, amit eddig nem tett. Ha a szezon elején is ennyire szerencsés lett volna, akkor talán már világbajnok lenne.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK