Hamilton legyőzné, de segítené is új csapattársát a Mercedesnél

Forma-1, Katari Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes, George Russell, Williams
Williams' British driver George Russell (L) watches Mercedes' British driver Lewis Hamilton as he adjusts the microphone during a press conference ahead of the Qatari Formula One Grand Prix at the Losail International Circuit, in the city of Lusail, on November 18, 2021. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / various sources / AFP)
Vágólapra másolva!
George Russell személyében tehetséges, új csapattárs érkezik Lewis Hamilton mellé a Mercedeshez. A hétszeres világbajnok jövőre nagy küzdelmet vár, de hosszabb távon drukkol honfitársának.

Az idei szezon végén a Mercedes változtat a versenyzői felállásán, a távozó Valtteri Bottas helyére George Russell érkezik a Williamstől, így Lewis Hamilton egy gyors, sikerre éhes tehetséggel kerül egy csapatba. A hétszeres világbajnok még emlékszik arra, amikor ő volt hasonló helyzetbe, ezért számít arra, hogy nem lesz egyszerű dolga Russell oldalán.

Russell és Hamilton jövőre már egy csapatot fog alkotni Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„George egy rendkívül tehetséges fiatalember, úgy gondolom, már most is óriási tisztelet uralkodik közöttünk és kellemesen kiegyensúlyozottak vagyunk, de gyors akar majd lenni, és tudom, hogy meg akarja majd mutatni, hogy képes győzni, és minden mást is, amikor az ember belép egy új szerepkörbe” – idézte Hamiltont a The-Race.com.

Hamilton 22 évesen debütált a Forma-1-ben a kétszeres világbajnok Fernando Alonso csapattársaként,
még maga a spanyol pilóta is arra számított, hogy könnyedén legyőzi majd az újonc versenyzőt, de nem így történt, az egész szezon során küzdöttek egymással, végül pontegyenlőséggel zárták a 2007-es évet. Hamilton arra számít, hogy Russell hasonlítani fog majd az akkori önmagára, miközben ő maga már érettebb versenyző lett.

„Emlékszem, amikor kiálltam Alonso ellen, nyilvánvalóan már az első versenyen meg akartam őt verni, ezt elfogadom és arra számítok, hogy George is ezzel a mentalitással készül majd, különben nem győztes alkat, nem igaz? Szerintem ez lesz a hozzáállása. Viszont, már én is máshol tartok [a pályafutásomban] és nagyon szeretném, ha sikeres lenne.”

Hamilton kétéves szerződéshosszabbítást írt alá a Mercedesszel,

így várhatóan a 2022-es és a 2023-as szezon során testközelből figyelheti majd, ahogy Russell a sereghajtó Williamst hátra hagyva az F1 történetének legsikeresebb csapatában folytatja majd a pályafutását. Kijelentette, kész segíteni honfitársa előmenetelét.

Russell és Hamilton idén ritkán találkozik a pályán Forrás: AFP/Adrian Dennis

„Eljön majd az a pont, amikor nem folytatom a versenyzést ebben a sportágban, és ő a csapattársam, ő a következő brit, akit szeretnék világbajnokként látni, szóval nagyon remélem, hogy bár küzdeni fogunk és én akarok az jobb lenni, győzni a pályán, bízom benne, hogy jó hatással leszek majd rá” – nyilatkozta Hamilton.