Mazepin apja nem tett le arról, hogy F1-es csapat tulajdonosa legyen

Forma-1, Nyikita Mazepin, Dmitrij Mazepin, Bahreini Nagydíj
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - MARCH 26: Nikita Mazepin, Haas F1 during the Bahrain GP at Bahrain International Circuit on Friday March 26, 2021 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Andy Hone / LAT Images)
Vágólapra másolva!
A Haas színeiben versenyző Nyikita Mazepin édesapja továbbra is érdeklődik valamelyik F1-es csapat megvásárlása iránt. Jövőre bónuszokat ajánl a fiával dolgozó szerelőknek.

Az idei szezontól az Uralkali nevű orosz konglomerátumot irányító Dmitrij Mazepin fia, Nyikita Mazepin is az F1 mezőnyének tagja, a 22 éves versenyző a Haas-csapat színeiben versenyez, a vállalatcsoport pedig főszponzorként csatlakozott. Idősebb Mazepin korábban megpróbálta felvásárolni a mai Aston Martint is, és nem tett le arról, hogy csapattulajdonos legyen.

Dmitrij Mazepin a fia pályafutásától függetlenül is csapatot működtetne Forrás: Andy Hone / LAT Images

„Nagy céljaink vannak a motorsportokban és volt már egy sikertelen próbálkozásunk, hogy megvásároljunk egy Forma-1-es csapatot – nyilatkozta az orosz Match TV-n. – Ez részünkről még mindig lehetséges. Ez nincs összefüggésben Nyikitával, hanem a hosszútávú terveink diktálják ezt. Szeretnénk kiterjeszteni a jelenlétünket az F1-ben” – jelentette ki.

Mazepin az F4-ben, az F3-ban és az F2-ben is versenyző Hitech-csapat tulajdonosa,

de úgy vélte, a programjuk koronaékszere egy saját F1-es csapat lenne, így a formulaautós utánpótlás-bajnokságok után a világbajnokság mezőnyében is részt vehetnének. Az üzletember viszont tagadta, hogy konkrétan a Haas felvásárlására törekedne.

„Jelenleg nem folytatunk tárgyalásokat, mert mindenki vár, hogy miként alakulnak a dolgok 2022-ben, melyik csapat lesz sikeres, és melyik nem. Ha hirtelen egy kisebb istálló 2022-ben sikeressé válik, akkor természetesen növekszik majd az értéke és vonzóbbá is válik” – vázolta a helyzetet Mazepin.

Az idei együttműködés Mazepin és a Haas között nem alakult sikeresen,

az újonc versenyző rendszeresen elmarad szintén rutintalan csapattársától, Mick Schumachertől, ráadásul az egyébként sem versenyképes istálló tovább gyengül, mert az elmaradó sikerek, valamint az egyre megterhelőbb versenynaptár miatt többen is elhagyják a fedélzetet. A versenyző édesapja ezért a csapattal való megállapodásától függetlenül bónuszokat ajánlott a személyzetnek.

Mazepin idén még nem tudott eredményt felmutatni Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Stringer

„A jövő évre egy további megállapodást ajánlunk, önkéntesen, hogy maradásra ösztönözzük a személyzet tagjait, és arra, hogy elismerjük, hogy nehéz dolog szervizelni az autókat 23 versenyen és elrepülni 23 különböző országba. Az emberi tényező nagyon fontos, ezért akarjuk motiválni a stábot a csapattal együtt. Szponzorként a csapat része akarunk lenni.”