Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton: Monzában türelmetlen voltam, Silverstone-t újra megtenném

2021.11.24. 11:35

Lewis Hamilton elárulta, ma már másként kezelné az Olasz Nagydíjat, ahol összeütközött Max Verstappennel, a másik balesetük helyszínén, Silverstone-ban viszont újra megpróbálna előzni.

Két baleset is történt az idei szezon során a világbajnoki címért küzdő Max Verstappen és Lewis Hamilton között. Kronológiai sorrendben az első a Brit Nagydíjon, ez a holland pilóta azonnali kieséséhez vezetett, mielőtt brit ellenfele egy büntetéssel együtt is megnyerte a versenyt. Alig két hónappal később, az Olasz Nagydíjon akadtak össze, akkor mindketten a kavicságyban kötöttek ki.

Hamilton is nullázott MonzábaForrás: AFP/Andrej Isakovic

A monzai eset miatt Verstappent büntették meg, a brit sajtó is Hamilton mellé állt és a Red Bull sem tudta erős érvekkel védeni a versenyzőjét, de a The-Race.com-nak adott interjúban Hamilton is elismerte, ha újra abba a helyzetbe kerülne, ma már másként versenyezne, mint ahogy akkor, ott tette.

„Visszanézve, lehet azt mondani, hogy túlságosan sürgettem, túl agresszív voltam, és elárulhatom, nagyon megviselt, hogy a kavicságyban zártuk a versenyt. Egy nagyon kicsivel türelmesebb lehettem volna, miközben utolértük a lekörözendőket, de abban a pillanatban csak arra tudtam gondolni, hogy utolérjem és megelőzzem Maxot. Ez nem jól sült el.”

Mindkét ütközés veszélyes volt, Monza elsősorban Hamiltonra nézve, mivel Verstappen hátsó kereke hozzáért a sisakjához, Silverstone-ban viszont a Red Bull csapódott olyan óriási sebességgel a falnak, hogy Verstappent kivizsgálásra kórházba kellett szállítani. Vitatott volt a két autó helyezkedése, végül Hamiltont megbüntették, de az ő véleménye nem változott.

„Ha ismét belekerülnék a silverstone-i helyzetbe, ugyanazt tenném. A versenyzői tapasztalatomból kiindulva én így látom, és úgy gondolom, alapvetően elég jól megy az előzés, a helyezkedés az autóval, és jó a térlátásom is, sokféle különböző helyzetben voltam már” – magyarázta a brit pilóta, akire valóban nem jellemző az ütközés.

A Brit Nagydíjon történt ütközés miatt Hamilton továbbra sem tartja magát felelősnekForrás: Daimler AG/Jiri Krenek/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

„Azt nem mondanám, hogy feltétlenül változtatnom kellett a hozzáállásomon, de az biztos, hogy szükségszerűvé kezdett válni a ponthátrány csökkentése, és ilyenkor az ember egy kissé kevésbé hajlandó túl sokat feladni, mert a szezon előrehaladtával, lépésről lépésre egyre több pontot lehet veszteni. Akkoriban elég nagy lemaradásban voltam a pontok tekintetében.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK