Vágólapra másolva!
A Red Bull után a Mercedestől is elcsábított egy magas beosztású szakembert az Aston Martin, az aerodinamikai részleg igazgatója, Eric Blandin várhatóan 2022 végén állhat munkába.

Újabb fontos igazolást erősített meg az Aston Martin, ami leigazolta a Mercedestől az aerodinamikai részleg igazgatóját, Eric Blandint. A szakember 2002-ben kezdett dolgozni a Red Bull Racing jogelődjénél, a Jaguar Racingnél, majd 2009 végéig az energiaitalos csapatot is erősítette, ekkor alig másfél évre a Ferrarihoz szegődött.

Blandin a Mercedestől az Aston Martinhoz igazol Forrás: Motorsport Images/Charles Coates

2011 májusában visszatért az Egyesült Királyságba, és a Mercedesnél vállalt munkát, először aerodinamikai főmunkatársként, majd 2017-től igazgatóként számítottak rá. Blandin az Aston Martin toborzási folyamatának újabb fontos eleme,

több csapattól is elcsábítottak már rutinos szakembereket, köztük Dan Fallowst a Red Bulltól.

„Megerősítjük, hogy Eric Blandin jövőre megkezdi a munkát az Aston Martin Cognizant Formula 1-csapatnál – nyilatkozta a vállalat szóvivője. – A munkába állás pontos ideje egyelőre nincs megerősítve. A váltás a Mercedes AMG F1-csapat és köztünk barátságos lesz” – tette hozzá.

Utóbbi nem meglepő, mivel a Mercedes és az Aston Martin a motorszállítás mellett a szélcsatorna használata és a karosszériafejlesztés terén is együttműködik az F1-ben, a két vállalat tulajdonosi körében is van átfedés, ráadásul a Mercedesnek problémát okoz, hogy a költségplafon alatt maradjanak, így lehetséges, hogy számukra is kapóra jön Blandin átigazolása.

A The-Race.com értesülése szerint Blandin még mindig a világbajnoki címvédőnél dolgozik, de a későbbiek folyamán kényszerszabadságra küldik, hogy kivonják őt a szenzitív munkafolyamatokból, és várhatóan 2022 vége előtt szabadon igazolhatóvá válik, így nagyjából Fallows érkezésekor ő is munkába állhat.

2022-től teljesen új szabályok szerint tervezett autók versenyeznek majd Forrás: F1

A Racing Point átnevezése révén az Aston Martin idén tért vissza a nagydíjversenyzésbe, Lawrence Stroll célja az, hogy a következő évek során a világbajnoki cím megnyerésére alkalmas istállóvá faragja a silverstone-i alakulatot, ennek érdekében bővítik a szakembergárda létszámát és felkészültségét is, valamint új gyárat is elkezdtek építeni.