Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen nehéz hajrára számít, Alonso azt hitte, elkaphatja Hamiltont

2021.11.21. 17:20

Lewis Hamilton boldog volt, Max Verstappen már a jövőbe tekintett, Fernando Alonso pedig a csapatot dicsérte, és a rajtra is visszatekintett közvetlenül a Katari Nagydíj után.

Lewis Hamilton győzelmét hozta az első Katari Nagydíj, amelyen a büntetés miatt a hetedik helyről rajtoló Max Verstappen végzett a második helyen. A harmadik helyre a holland pilóta és Valtteri Bottas büntetésének köszönhetően a harmadik helyről rajtoló Fernando Alonso ért oda.

Hamilton lendületbe jöttForrás: AFP/Andrej Isakovic

„Eléggé sima és magányos versenyem volt az élen. Persze élvezem, amikor csatázhatok, de ma szükségünk volt ezekre a pontokra – értékelt a pontversenyben 14 pontos hátrányát 8 pontosra csökkentő Hamilton az autóból kiszállva. – A csapat igazán jó munkát végzett az autóval és a kerékcserékkel. Alig várom, hogy visszanézzem a futam ismétlését és meglássam, hogy mi történt mögöttem. Nem vagyok benne biztos, hogy miért kaptak ennyien defektet, talán a kerékvetők az oka. Nagyon-nagyon hálás vagyok ezekért a pontokért, nagyszerű érzés a szezon ezen szakaszában egymás után két versenyt nyerni és jó lépést tettünk a következő két verseny előtt." 

Hamilton még elmondta, hogy nagyon jól érzi magát az utolsó két futam előtt, boldog az autó viselkedésével, és fittebb, mint valaha.

Verstappen a leggyorsabb körrel megakadályozta, hogy Hamilton 7 pontot hozzon rajtaForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

A futam elején remek kármentést végző, a második helyen Hamiltont végig tisztes távolból követő Verstappen sem volt letörve, noha utalt rá, hogy nem lesz könnyű megtartania az előnyét a szezon végéig. Szerencsére nagyon jól sikerült a rajt, onnan elég hamar visszazárkóztam a második helyre, végül pedig jó volt megszerezni a leggyorsabb kört. 
Természetesen tudom, hogy nehéz lesz a szezon vége, de legalább izgalmas.
Szórakoztató ezen a pályán menni, nagyon gyors, és a gumik is elég jól kitartottak. Jól érzem magam, szoros csata lesz a végéig" – értékelt.

Alonso első dobogóját szerezte az Alpine-nalForrás: Xpb / James Moy Photography Ltd

Az F1-es pályafutása 98. dobogós helyezését begyűjtő Fernando Alonso legutóbb a 2014-es Magyar Nagydíjon ünnepelhetett a pódiumon. A futam utáni interjúkat készítő Jenson Button is ezzel a kérdéssel nyitott a kétszeres világbajnoknál. „Hihetetlen, hét év telt el azóta. Végre megvan. Néhány futamon közel voltunk, de nem eléggé. Szocsi volt a legutóbbi lehetőség” – mosolygott a spanyol, majd elárulta, hogy többre számított a rajt után. Őszintén szólva azt gondoltam, hogy vezetni fogok az első kör végén és a lágy gumikon elkaphatom Lewist, de nem sikerült, aztán Checóval nagyon szoros volt a vége. Nagyon örülök a csapatnak, Esteban ötödik lett, úgyhogy ez egy jó vasárnap. Az elejétől kezdve egy kiállást terveztünk, de nem tudtuk előre, hogy milyen lesz a gumikopás, hiszen ez mindenkinek új pálya volt. Elég jól kiviteleztük a versenyt, a kiállás fantasztikus volt, akárcsak a csapat és az autó megbízhatósága is. Megérdemlik."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK