Társoldalunk:
Hírlevél

Leclerc megkönnyebbült, Sainz végigunatkozta a katari versenyt

2021.11.21. 18:47

A konstruktői harmadik helyért zajló csatát nézve remek versenyt zárt a Ferrari a Katari Nagydíjon, hiszen már közel 40 ponttal vezet a McLaren előtt. Charles Leclerc és Carlos Sainz is elégedetten nyilatkozott.

Az ötödik, illetve a tizenharmadik helyről rajtolva a két Ferrari a hetedik, illetve a nyolcadik helyen ért célba Katarban, ami különösen annak tükrében elégedettségre okot adó eredmény a vörösöknek, hogy a McLaren csak a 9. helyen végző Lando Norrisszal szerzett pontot. Az időmérő után új kasztnit kapó, a 13. helyről a nyolcadikig felzárkózó Charles Leclerc elégedett volt az autó tempójával, míg Carlos Sainz csak azt sajnálta, hogy nem tudta igazán élvezni a körözést a gumispórolás miatt

Amikor épp nem forgalomban haladt, Leclerc jó tempót diktáltForrás: AFP/Andrej Isakovic

„Elégedett vagyok, ha a rajthelyet nézzük. A második etapban nagyon pozitív képet mutatott a tempónk. Ezen a pályán nehéz előzni, különösen, ha ugyanazon a stratégián vagyunk, mint az előttünk haladók, amikor viszont szabad volt előttem a pálya, meg tudtam mutatni a valós tempómat” – nyilatkozta Leclerc, aki megnyugodott attól, hogy szombati lassúságának egyértelműen a kasztni repedése volt az oka. Örültem neki, hogy visszajött a tempóm a kasztnicsere után, mert tegnap aggasztó volt látni a hiányát, és még ha az ember tudja is, hogy sérült a kasztni, soha nem lehet biztos benne, hogy ennek mekkora a szerepe. Örülök, hogy maximalizáltuk az eredményt egy nehéz hétvégén."

A Leclerc előtt mindössze 1,2 másodperccel célba érő Sainz sem volt bosszús, noha ő is kikapott a két Alpine-tól és Lance Strolltól. Utóbbit félig-meddig a futam közben rakoncátlankodó rádiója számlájára írta.

Megint legyőzték a McLarentForrás: AFP/Hamad I Mohammed

„Meg kell vizsgálnunk, hogy mi történt a rádióval, mert nem hallottam, amikor kihívtak kereket cserélni, és ezen egy kicsit veszítettünk – mondta Sainz, majd rátért, hogy tulajdonképpen végigunatkozta a futamot. – Egy kissé unalmas versenyem volt, mert nagyon aggódtunk a gumik miatt, így végig óvtam őket és a bal elsőre koncentráltam. A végén ez a megközelítés talán kifizetődött, mert a többiek hibákat követtek el, de ami engem illet, nem igazán tudtam nyomni neki, ami unalmassá tette a futamot. De ez van, a következő versenyeken megpróbáljuk majd egy kicsit jobban nyomni, hátha azokat jobban fogjuk élvezni."

A Ferrari előnye két futammal a vége előtt ezzel 39,5 pontra nőtt a McLaren előtt a konstruktőri összetettben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK