Társoldalunk:

Wolff: Pont ezt az eredményt választottuk volna a katari időmérőn

2021.11.20. 16:53

A Mercedes csapatfőnöke elégedett a Lewis Hamilton által megszerzett pole pozícióval és Valtteri Bottas 3. helyével a katari időmérőn, de figyelmeztetett, Max Verstappent nem írhatják le.

Szombatra a Mercedes került fölénybe a Katari Nagydíj hétvégéjén, ennek ellenére a fekete versenyautók nem tudták kisajátítani az első rajtsort, mert Max Verstappen beékelődött közéjük. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke ennek ellenére a Sky Sports műsorában lelkes volt, szerinte ideális eredményt értek el.

Hamilton és Bottas az 1-3. helyről rajtolhat - GalériaForrás: AFP/Karim Jaafar

„Az 1-3. hely az az eredmény, amit választottunk volna, mert nincsenek betétfutamok, úgyhogy ez a pálya tisztább oldala. Ez jónak tűnik, de sohase tudni, ha Max jól rajtol és képes tartani a vezetést, akkor nyilvánvalóan sokkal nehezebb dolgunk lesz” – mondta az osztrák üzletember arra utalva, hogy a tempós kanyarokban nehezen követik majd egymást a versenyzők.

A helyzet hasonlít a Mexikóvárosi Nagydíjra, ahol Verstappen a 3. helyről lerajtolta mindkét Mercedest, átvette a vezetést és nyert is, Katarban viszont Lewis Hamilton tempóelőnye jelentősnek tűnik. Wolff ezt annak tulajdonította, hogy már jobban kiismerik az autót, a pilóták jobban rátalálnak a megfelelő beállításokra, viszont figyelmeztetett, nem kényelmesedhetnek el, mert Mexikóban vereséget szenvedtek a Red Bulltól, a következő fordulóban viszont lehengerlő formába kerültek, hullámzó a versenyképességük.

„Valtteri tegnap boldogabb volt az autóval, de ma nem került vele összhangba, Lewisnál fordított volt a helyzet, ő tegnap nem volt kifejezetten elégedett, de az időmérőre remekül összeállt az autója – mondta Wolff. – Nagyon jó lett az autónk, erős az egyenesekben, úgyhogy célba kell érnünk holnap és sok pontot kell szereznünk.”

Az elmúlt napok nyilatkozatháborúja és FIA-vizsgálatai után Wolff úgy vélte, „egy kissé túl nagy figyelem és hangsúly került a politikára és a pályán kívüli sárdobálásra. Arra kell koncentrálnunk, hogy mi zajlik a pályán.” Később hozzátette, furcsállja, hogy Verstappent nem büntették meg a brazíliai verseny után, szerinte a versenyzői eligazításon a pilóták is így vélekedtek.

Wolff tiszta versenyzést akar - GalériaForrás: AFP/Andrej Isakovic

„Brazília már mögöttünk van. Nem akarjuk, hogy holnap, Szaúd-Arábiában vagy Abu-Dzabiban zűrös helyzetek alakuljanak ki” – szögezte le.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK