Társoldalunk:
Hírlevél

Horner megelégelte, hogy Hill ismét kifogásolta Verstappen versenyzését

2021.11.20. 08:30

A Red Bull F1-es csapatát irányító Christian Horner szerint Max Verstappent nem kritizálni, hanem bátorítani kellene, mivel izgalmat hoz a Forma-1-be azáltal, hogy kiállt Lewis Hamilton ellen.

Kérdőre vonta az 1996-os világbajnok Damon Hill a Red Bull F1-es csapatát irányító Christian Hornert, miután a sportfelügyelők elutasították a Mercedes felülvizsgálati kérelmét a holland versenyző és Lewis Hamilton interlagosi összecsapásával kapcsolatban, de a brit szakember nem hagyta magát, és kontrázott a Hamiltont többször is méltató veterán érveire.

Horner nem engedett Hill kritikájánakForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Dan Istitene

Hill az Olasz Nagydíj után már ostorozta Verstappent, és Hamilton brazíliai szereplése után azt írta, „az egyik legjobb versenyzés volt, amit bárkitől láttam az F1-ben”. Az elismerést a hétszeres világbajnok is nagyra becsülte, majd a 61 éves expilóta a Sky Sports szakértőjeként arról kérdezte Hornert, szerinte rendben van-e, hogy Verstappen „bevetődött” Hamilton mellé a belső íven.

Nem hiszem, hogy az, ön szerint [Valtteri] Bottas is túllőtt a célon? – vágott vissza. – Vagy az első körben Carlos Sainz is túlzásba vitte? Ezek olyan esetek, amelyek hasonlóan alakultak. Szerintem túlságosan is górcső alá vesszük őket, mert ők ketten a világbajnoki címre hajtanak. Szerintem Max Mexikóban világosan bemutatta, hogy lehet kívülről előzni. Brazíliában Lewis elsöprő tempójú autóval ment, Max pedig tartotta magát.”

Horner emlékeztetett arra, hogy Verstappen 58 kört töltött az élen, míg a többi ellenfél maximum 3 körig volt képes feltartani Hamiltont, aki szerinte Verstappenhez hasonlóan későn fékezett az ominózus kanyarban, holott neki is meglett volna a lehetősége, hogy hagyja az ellenfelét kifutni a bukótérbe, ő pedig elforduljon a pályán és átvegye a vezetést.

Nem igazán értem, miért ilyen szigorú Maxszal szemben, és a volt technikai igazgatója sem érti” – utalt Horner arra, hogy a Red Bullt erősítő Adrian Newey tervezte Hill világbajnok Williamsét is. Hill azzal védekezett, hogy a közönséget képviselve ő csak azt akarta megtudni, hogy miként viselkednek majd a küzdő felek, ha ismét kiélezett helyzetbe kerülnek, akár a Katari Nagydíjon is. „Egyenlő esélyeket akarunk és tiszta küzdelmet az utolsó három versenyen” – szögezte le Horner.

Az elmúlt évek legfeszültebb csatája az ideiForrás: Pirelli

„Fenséges eddig a bajnokság és ilyen hét éve nem volt – utalt arra, hogy a Mercedesnek 2014 óta nem akadt ilyen erős kihívója. – Toto ezért is kezd feszült lenni, ezért káromkodik a kamerába, ezért kezd szitkozódni, és ez szenzációs! Nyomás alá helyezzük őket, és ez az, amire áhítozott ez a sportág. Ahelyett, hogy bírálja Maxot, bátorítania kellene őt!”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK