Vágólapra másolva!
Az utolsó pillanatban fog elkészülni az első Szaúd-arábiai Nagydíjnak otthont adó dzsiddai pálya, legalábbis az F1 vezetése ebben bízik, miközben az elnök-vezérigazgató elismerte: lehet, hogy nem mindent fognak tudni befejezni december 5-ig.

Alig több mint két hét van már csak hátra a Forma-1 első Szaúd-arábiai Nagydíjáig, a dzsiddai pálya azonban még mindig nincs versenyzésre alkalmas állapotban, a promóter pedig 0-24-ben dolgozik azon, hogy meg lehessen rendezni a futamot. Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója elismerte: lehetséges, hogy nem lesznek kész mindennel, de ettől még meg fogják tudni rendezni a nagydíjat.

Versenyt futnak az idővel Forrás: -

A történelem leggyorsabb utcai pályájának szánt dzsiddai kör rohamtempóban zajló építése már jó ideje téma az F1-ben. A legutóbbi jelentések szerint a december 5-től 7-ig az első Szaúd-arábiai Nagydíjnak otthont adó helyszín még mindig messze van a késztől, Steve Nielsen, az F1 sportigazgatója pedig elismerte, hogy feltehetően csak az utolsó pillanatban fejezik be.

„Ambiciózus projekt, nagyszerű létesítmény lesz. Nehéz helyzetben vannak, és már elég hosszú ideje szó szerint éjjel-nappal dolgoznak. Ma reggel láttam újabb képeket, és nagy előrelépést értek el, de még sok dolguk van” – idézi Nielsent az Autosport.

Michael Masi, az F1 versenyigazgatója a Sao Pauló-i Nagydíjról Dohába repült, majd a Katari Nagydíj előtt még beiktatott egy látogatást Dzsiddába. „Mint ahogy legutóbb is mondtam, bízom benne, hogy kész lesz. Mindig is úgy volt, hogy nagyon szoros lesz a határidő, efelől nincs kétség. Csodálatos a fejlődés napról napra, hétről hétre, mióta legutóbb ott jártam, és már várom, hogy kedden újra megnézzem" – nyilatkozta még a látogatás előtt.

A teljes infrastruktúra valószínűleg csak a jövő évi futamra készül el Forrás: AFP/Fayez Nureldine

Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója is bízik „az éjjel nappal dolgozó promóterrel abban, hogy elkészülnek", mivel „nagyon-nagyon keményen dolgoznak, és látni fogják, hogy mennyit fektettek ebbe." Az olasz sportvezető szavai ugyanakkor elárulják, hogy minden bizonnyal nem fog teljes pompájában csillogni a helyszín az első ottani versenyre.

„Biztos vagyok benne, hogy jövőre tökéletes lesz, de már az idén is nagyon-nagyon jónak fog számítani – mondta, majd elismerte, hogy mindennel nem biztos, hogy kész lesznek. – Ez lehetséges, de a pálya kész lesz, ez a prioritás. De látni fogják, hogy mekkora lesz a show. Mind nagyon izgatottak és rengeteget dolgoztak."