Vágólapra másolva!
Jelentős előnybe került a Ferrari a McLarennel szemben a konstruktőri világbajnokság 3. helyéért zajló csatában, de a Scuderiánál nem bízzák el magukat.

Elhúzott a Ferrari a McLarentől a pontversenyben és a köridők tekintetében is, az olaszok az új motorjuk bevetése óta megfordították a küzdelmet a brit ellenféllel szemben, és 31,5 pontos előnnyel várhatják a folytatást a szezon utolsó három versenyén. Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke elismerte, önerőből nehéz dolguk lesz a Scuderia ellen.

A McLaren újabb pontokat vesztett a Ferrari ellen Forrás: Mark Sutton

„Szembe kell néznünk a valósággal, ha minden jól megy a Ferrarinál a szezon végéig, akkor nehéz dolgunk lesz, de amíg elméletileg lehetséges, megpróbálunk kitartani. Ennél azonban fontosabb, hogy hozzuk az eredményeket. Az előző két hétvégén nem a miénk volt a jobb autó a küzdelmünkben, így lehetetlen volt jó eredményt elérni. Ezt jobban kell csináljuk.”

A Ferrari és a McLaren háza táján is előfordult idén, hogy kihagytak nagy lehetőségeket, de a mérleg nyelve már az olaszok felé billen,

részben az új motornak, részben annak köszönhetően, hogy a wokingiakkal ellentétben náluk mindkét pilóta pontjaira számíthatnak. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke azonban így sem akarja elbízni magát. „Fontos a pontkülönbség, de van még hátra három verseny. Nagyon örülök, hogy a csapat következetes, jól kezeli a versenyt, a stratégiákat, a bokszkiállásokat és a megbízhatóságot is.”

Charles Leclerc hozzátette, szerinte az előző két-három versenyhétvégén a Ferrari „csapatként egy kicsit erősebb” a McLarennél, és bízott abban, hogy a trend folytatódik, de Carlos Sainz figyelmeztetett, hogy nem lehet leírni a volt csapatát, mert a következő pályákon visszavághatnak.

„Az biztos, hogy van egy tisztes előnyünk és mi állunk jobban, de még nincs vége. Elég nekik, ha a következő három hétvége egyikén nagyon jól szerepelnek, és hirtelen újra helyzetbe hozzák magukat. Úgy gondolom, Katar és Szaúd-Arábia olyan pálya lesz, ami nagyon kedvez a McLarennek, úgyhogy éberségre lesz szükségünk.”