Vettel és Verstappen is viccelődött a furcsa szombati büntetéssel

Forma-1, Sao Pauló-i Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull
Red Bull's Dutch driver Max Verstappen celebrates after obtaining the second place in the sprint qualifying at the Autodromo Jose Carlos Pace, or Interlagos racetrack, in Sao Paulo, on November 13, 2021, ahead of Brazil's Formula One Sao Paulo Grand Prix. - Brazil will hold its F1 Sao Paulo Grand Prix on November 14. (Photo by LARS BARON / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy vagyont fizethet Max Verstappen azért, mert megfogta Lewis Hamilton autójának hátsó szárnyát, ezt a versenyző és az ellenfelek is iróniával kezelték a Sao Pauló-i Nagydíj sprintfutama után.

Átlagemberek számára óriási összegű, 50 ezer eurós büntetést kapott Max Verstappen azért, mert megsértette a Nemzetközi Sportkódex egyik passzusát azzal, hogy a Sao Pauló-i Nagydíj időmérője után a parc fermében megfogta Lewis Hamilton autójának hátsó szárnyát. Az ügyet bonyolította, hogy Hamiltont később az ominózus alkatrész szabálytalansága miatt kizárták.

Verstappen a mezőny egyik legjobban fizetett versenyzője, így nem okoz gondot a számára, hogy átutalja a büntetést, de a Virtual Le Mans esport-verseny üzenőfalán egy vicces üzenetben azt írta, „most épp a paddockban szaladgálok, hogy segítsenek kifizetni az 50 ezres büntetést” és a sprintfutam leintése után is odaszólt a sportfelügyelőknek.

– élcelődött, majd elmondta, hogy ő személyesen fizeti a büntetést, és ezt később Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója is megerősítette. „Hamilton esete egyértelmű volt. Max elég súlyos büntetést kapott, még akkor is, ha ez nem jelenti azt, hogy elveszíti a munkáját.”

Az ellenfeleket sem hagyta hidegen az eset, a sprintfutam után Sebastian Vettel is viccelődött a történtekkel, ami azért különösen érdekes, mert a német pilóta korábban rendszeresen nézegette az ellenfelek autóit és többször előfordult olyan is, hogy hozzá is ért azokhoz. Mérnöke most inkább lebeszélte erről.

„Megyek és megfogom Hamilton hátsó szárnyát” – mondta Vettel a rádión, mire mérnöke figyelmeztette, hogy az igen sokba fog kerülni. – „Csak viccelek. Majd megcsinálom az első szárnnyal, az talán csak 25 ezer lesz!” – felelte, mire a mérnöki stáb a rádión is hallható kuncogásba kezdett.

Hamilton mérnöke, Peter Bonnington is szóba hozta az esetet a brit pilóta látványos versenyzése után, amikor Hamilton kiszállni készült az autójából. „Oké Lewis, arra figyelj oda, hogy ne érints meg más autókat és semmilyen formában ne vizsgáld meg azokat”, a versenyző azonban nem reagált a közvetítésben a felvetésre.