Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton nem kritizálja Verstappent, de a főnöke megbüntette volna

2021.11.14. 20:46

Toto Wolff nem érti, miért nem adtak időbüntetést a Red Bull pilótájának, aki csata közben leszorította Hamiltont a pályáról. Az incidens elszenvedője nem akart hosszan beszélni riválisa manőveréről.

Lewis Hamilton a nehézségek dacára nagyszerű teljesítménnyel, a két futamon (a szombati sprinten és a vasárnapin) összesen 25 rajthelynyi büntetés leküzdve nyerte a Sao Pauló-i Nagydíjat, újabb nagy csatában előzte meg végül Max Verstappent nem sokkal a cél előtt.

A riválisok küzdelméből ezúttal sem hiányzott a vitatott manőver: Hamilton első nagy támadása kis híján megint ütközéssel ért véget, amikor a második egyenes végén a külső íven már a Red Bull előtt járt, de annak vezetője egy merész féktávval visszabújt mellé és mindketten lesodródtak a bukótérbe. Necces jelenet volt, egyáltalán nem lett volna meglepő büntetés kiszabása Verstappennek a leszorításért, de a sportfelügyelők nem kezdeményezek vizsgálatot az ügyben, csak rápillantottak és nem találtak kifogásolhatót benne.

Hamilton később ugyanott legyűrte riválisát, de a vitatott eset megítélésénél a rádión szarkasztikusan kijelentette, hogy sejtette, úgyse fogják szankcionálni Verstappent.

Amikor szóltak, hogy kivizsgálják az ügyet, tudtam, hogy ez lesz a döntés, helyesen vagy sem.

– nyilatkozta a leintés után. – Nem tudom. Hidegen hagyott, folytattam a vezetést."

Amikor a Sky riportere arról kérdezte, szerinte Verstappen durva volt-e, inkább nem akart hosszan válaszolni. „Vissza fogom nézni, valószínűleg egy szimpla incidens volt. Nem számít, olyan eredményt szereztünk, amilyet akartunk."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Nelson Almeida

Főnöke, Toto Wolff határozottabb véleményt formált. „Kemény védekezés volt, épphogy nem lépte túl a határt. Lewis nagyon okos volt, hogy elkerülte a koccanást – nyilatkozta a Sky stábjának. – Remek volt látni a két szuper versenyző csatáját, 

de hogy nem adtak 5 másodperces vagy hasonló büntetést neki?! Ugyan már!

„Szeretném megtekinteni Max fedélzeti kameráját is. Elég látványos volt, de még szebb, ahogy Lewis kívülről elkerülte az ütközést."

Hamilton karrierje egyik legnagyszerűbb győzelmének érezte az interlagosit a sok viszontagság után, mert a hátsó szárnnyal kapcsolatos vétség miatt az időmérőről kizárták, egy új motor beszerelése miatt pedig további rajtbüntetést kapott.

Egyébként a verseny után rászótak még egy büntetést, bár jelentéktelent: 5 ezer dolláros pénzbírságot kapott, amiért kioldotta a biztonsági övét a levezető körben, hogy átvegyen egy brazil zászlót egy helyi sportbírótól. A felügyelők kijelentették, nincs bajuk az ünneplés e módjával, de az öv kioldását veszélyesnek tartották, valamint rossz példának a fiatal pilóták számára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK