Vágólapra másolva!
Toto Wolff nem érti, miért nem adtak időbüntetést a Red Bull pilótájának, aki csata közben leszorította Hamiltont a pályáról. Az incidens elszenvedője nem akart hosszan beszélni riválisa manőveréről.

Lewis Hamilton a nehézségek dacára nagyszerű teljesítménnyel, a két futamon (a szombati sprinten és a vasárnapin) összesen 25 rajthelynyi büntetés leküzdve nyerte a Sao Pauló-i Nagydíjat, újabb nagy csatában előzte meg végül Max Verstappent nem sokkal a cél előtt.

A riválisok küzdelméből ezúttal sem hiányzott a vitatott manőver: Hamilton első nagy támadása kis híján megint ütközéssel ért véget, amikor a második egyenes végén a külső íven már a Red Bull előtt járt, de annak vezetője egy merész féktávval visszabújt mellé és mindketten lesodródtak a bukótérbe. Necces jelenet volt, egyáltalán nem lett volna meglepő büntetés kiszabása Verstappennek a leszorításért, de a sportfelügyelők nem kezdeményezek vizsgálatot az ügyben, csak rápillantottak és nem találtak kifogásolhatót benne.

Hamilton később ugyanott legyűrte riválisát, de a vitatott eset megítélésénél a rádión szarkasztikusan kijelentette, hogy sejtette, úgyse fogják szankcionálni Verstappent.

– nyilatkozta a leintés után. – Nem tudom. Hidegen hagyott, folytattam a vezetést."

Amikor a Sky riportere arról kérdezte, szerinte Verstappen durva volt-e, inkább nem akart hosszan válaszolni. „Vissza fogom nézni, valószínűleg egy szimpla incidens volt. Nem számít, olyan eredményt szereztünk, amilyet akartunk."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Nelson Almeida

Főnöke, Toto Wolff határozottabb véleményt formált. „Kemény védekezés volt, épphogy nem lépte túl a határt. Lewis nagyon okos volt, hogy elkerülte a koccanást – nyilatkozta a Sky stábjának. – Remek volt látni a két szuper versenyző csatáját,

„Szeretném megtekinteni Max fedélzeti kameráját is. Elég látványos volt, de még szebb, ahogy Lewis kívülről elkerülte az ütközést."

Hamilton karrierje egyik legnagyszerűbb győzelmének érezte az interlagosit a sok viszontagság után, mert a hátsó szárnnyal kapcsolatos vétség miatt az időmérőről kizárták, egy új motor beszerelése miatt pedig további rajtbüntetést kapott.

Egyébként a verseny után rászótak még egy büntetést, bár jelentéktelent: 5 ezer dolláros pénzbírságot kapott, amiért kioldotta a biztonsági övét a levezető körben, hogy átvegyen egy brazil zászlót egy helyi sportbírótól. A felügyelők kijelentették, nincs bajuk az ünneplés e módjával, de az öv kioldását veszélyesnek tartották, valamint rossz példának a fiatal pilóták számára.