Társoldalunk:
Hírlevél

Leclerc elégedett a Ferrari fejlődésével

2021.11.14. 21:33

A Ferrari magabiztosan végzett mindkét pilótájával a Mercedes-Red Bull mögötti mezőny elején, idén először. Charles Leclerc örül, hogy szombathoz képes javult az autója, Carlos Sainz a rajtja miatt bosszankodik.

A Ferrari nagyot lépett a konstruktőri bronzérem megszerzése felé Brazíliában, ahol versenyzői magabiztosan végeztek a Mercedes-Red Bull és a mezőny maradék része közötti bolyban, idén először. Charles Leclerc 4., Carlos Sainz 5. lett, miközben a McLaren csak egyetlen ponttal gazdagodott, jóllehet, Daniel Ricciardót műszaki hiba miatt vesztették el, Lando Norrisnak pedig pont Sainz okozott defektet a rajtnál. A Ferrari előnye így 31,5 pontra nőtt a McLaren előtt a tabellán.

„Nagyon boldog vagyok. A mai nap arról szólt, hogy kontrolláljuk az előnyünket a mögöttünk lévőkkel szemben – mondta Leclerc. – Jó volt látni, mennyire elszakadtunk tőlük. Elégedett vagyok a tempóval és azzal, hogy tegnap óta javult az autó vezethetősége."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Stringer

„Az nehéz nap volt, keményen dolgoztam este és délelőtt, és sikerült fejlődni a versenyre." Örülök, hogy a csúcson fejezzük be ezt a nehéz hétvégét.

A mögötte befutó Sainzot az zavarja kicsit, hogy miután a szombati sprintfutamon remekül kapta el a rajtot, vasárnap pozíciót vesztett csapattársával szemben.

„Minden eldőlt a rajtnál. Charles lehagyott, akivel egész nap harcoltam – mondta. – Furcsa, mert úgy érzem, ugyanúgy, ugyanolyan mozdulatokkal indultam, mint tegnap, mégis valamiért nagyon kipörögtek a kerekeim."

Meg kell vizsgálnunk, minden rendben volt-e a kuplunggal és a gumikkal.

A Norrisszal való ütközésről azt mondta, nem hiszi, hogy bármi rosszat csinált volna, szerinte vetélytársa túl korán váltott irányt. Az egyéni értékelésben Leclerc és Sainz közelebb került Norrishoz, a hátrányuk 3, illetve pont.11,5 pont az utolsó három verseny előtt

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK