Vágólapra másolva!
Christian Horner elismerte, ők is panaszkodtak volna, ha az ő versenyzőjüket szorítják le úgy, ahogy Max Verstappen tette Lewis Hamilton ellen, de a csapatfőnök sportszerűnek tartotta a csatát.

Az idei leglátványosabb csatáját vívta Lewis Hamilton és Max Verstappen a Sao Pauló-i Nagydíjon, a Mercedes kiváló tempójának köszönhetően a hétszeres világbajnok végül felülkerekedett a pontverseny éllovasán, de a körülményekhez képest a Red Bull pilótája is elégedett volt az eredménnyel.

Hamilton kívülről próbálta megkerülni Verstappent, és végül sikerrel járt Forrás: Pirelli

„Nyilvánvalóan minden tőlem telhetőt megtettem, de egy kicsit túl lassúak voltunk, és egy olyan pályán, mint ez, ahol elég erős a gumikopás, jobban igénybe kell venni az abroncsokat ahhoz, hogy magunk mögött tartsuk őket. Nem jött össze, de nem vagyok csalódott, mert ez elég valószerű eredmény, és legalább mókáztunk egy kicsit a csatározás közben” – mondta a Sky Sportsnak.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is egyetértett a versenyzővel, szerinte lehetetlen volt küzdeni a Mercedes ellen, úgy is, hogy a táv nagyjából háromnegyedét az élen töltötték.

„Mindig nehéz elfogadni a vereséget, amikor ilyen sokáig vezetünk, de már ez is a várakozásokon felüli. Max pokoli jól vezetett, hogy ilyen sokáig maga mögött tartsa Lewist, hiszen már tegnap is láthattuk, hogy ellenállhatatlan tempóra képes az az autó. Számunkra ez kármentés volt, gratulálunk Lewisnak és a Mercedesnek, mert nagyon gyorsak voltak, de fontos pontokat szereztünk.”

„Lenyűgöző a tempójuk az egyenesekben, új motort építettek be, és felrakták a monacói hátsó szárnyat – mosolygott. – Ez ellen nem tudott védekezni, mindenki másnak 0,4 másodpercen belülre kellett kerülnie ahhoz, hogy az előzés közelébe jussanak, a Mercedes 0,9-1,0 másodpercnél már féktávon belülre tudtak kerülni, ami komoly fegyver.”

A verseny legvitatottabb pillanata az volt, amikor Verstappen védekezés közben leterelte Hamiltont a bukótérbe, de az FIA sportfelügyelői meg sem vizsgálták az esetet.

A Mercedes képviselői ezt kifogásolták is, Verstappen viszont azt mondta: „Mindketten nagyon későn fékeztünk a kanyarban, mert próbáltuk tartani a helyünket, de szerintem elég sportszerű voltam.” Horner úgy vélte, épp az lett volna sportszerűtlen, ha Verstappen büntetést kap a történtek miatt, és ellenkező esetben sem várta volna el, hogy az ellenfelet elmarasztalják.

„Miért büntették volna meg? Nem került előnybe, nem értek össze, szerintem csak keményen versenyeztek – ismertette az álláspontját. – A sportfelügyelők szerintem a helyes döntést hozták meg, sok-sok alkalommal beszéltünk már arról, hogy hagyjuk versenyezni őket – jelentette ki. – Maxról lehet tudni, hogy kemény versenyzésre lehet számítani tőle, de

A Red Bull számára álomszerűen kezdődött a verseny, Verstappen és Sergio Pérez az első két helyen jöttek el a rajttól, de a mexikói pilótát először Hamilton, majd Valtteri Bottas is megelőzte, ráadásul utóbbi nem a pályán, hanem a bokszban, a VSC segítségével. Pérez is úgy vélte, a Mercedes „másik bolygón” autózott.

„Végtére is, jó eredményt értünk el, nem hiszem, hogy nagyon másként csinálhattuk volna a dolgokat, csak azért kár, hogy a VSC nélkül Bottas előtt zárhattunk volna. Ma a szerencse nem a mi oldalunkon állt, de még van hátra három verseny, bármit elérhetünk, úgyhogy igyekszünk tovább. Most megyünk Katarba és remélhetőleg versenyképesek leszünk.”