Társoldalunk:

Cunoda mérnökeivel és a Red Bull-lal is tisztázta a mexikói időmérőn történteket

2021.11.13. 09:52

Cunoda Juki a Red Bull-lal és saját csapatával is tiszta vizet öntött a pohárba a Mexikóvárosi Nagydíj időmérő edzésén történtekkel kapcsolatban.

A Sao Pauló-i Nagydíj hétvégéjén Cunoda Juki is megszólalt a még a Mexikóvárosi Nagydíj időmérőjén történt és a Red Bull berkein belül nagy port kavart incidensről. Mint azt korábban megírtuk, a japán pilótát élesen kritizálta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, amiért nem állt félre időben a gyorskörön érkező Sergio Pérez és Max Verstappen elől, mindkettejük utolsó Q3-as próbálkozását tönkretéve ezzel. Cunoda meglehetősen kétségbeesetten nyilatkozott az eset után és azt bizonygatta, hogy ő semmiről sem tehetett. Most elárulta, hogy csapata is így látja a történteket.

Cunoda nem hibázott MexikóbanForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

Horner a kezdeti felháborodása után másnapra lenyugodott és elismerte, hogy kissé elhamarkodottan ítélkezett Cunoda felett, akinek valóban szólhatott volna korábban a csapata a rádión. Franz Tost, az Alpha Tauri csapatfőnöke már egyből a japán pilótát védte, egy héttel később pedig Cunoda elárulta, hogy a csapattal történt megbeszélés során is arra jutottak, hogy nem volt elég információja ahhoz, hogy időben félre tudjon állni.

Sok mindenről beszéltünk a Q3-ban kialakult helyzet kapcsán. A mérnökök egyetértettek abban, hogy abban a helyzetben nem igazán tehettem volna többet – nyilatkozta Interlagosban. – Ugyanakkor az is tisztán látszik, hogy volt hely a pályán, amiről a rádiózás során tudomást kell szereznünk. Ha több információt kaptunk volna, vagy én több információt kértem volna, akkor elkerülhettük volna ezt a helyzetet. Egyszerűen sajnálatos szituáció volt."

Cunoda a mexikói időmérő után úgy nyilatkozott, hogy eléggé aggódik a Red Bull-lal rá váró beszélgetés miatt, Brazíliában pedig megosztotta, hogy velük is sikerült tisztázni a dolgokat. „Másnap beszéltem a Red Bull-lal is. Jót beszélgettünk, és meghallgattam az ő nézőpontjukat is az időmérő harmadik szakaszáról. Sajnálatos, ami történt, és tanulnunk kell belőle, hogy legközelebb lehetőleg ne történjen ilyesmi."

Horner és Marko is felmentette végül a japántForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Dan Mullan

Cunodának megnyugtató lehet, hogy végül Helmut Marko, a bikások közismerten szigorú tanácsadója is mellé állt. „Nem Juki hibája volt. Hova kellett volna mennie? Korábban kellett volna szólni neki, hogy álljon félre, mert gyorskörön érkeznek mögötte" – nyilatkozta az osztrák a Sky-nak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK