Társoldalunk:
Hírlevél

Bottas igazat adott az őt hibáztató Hamiltonnak és Wolffnak

2021.11.12. 11:35

Valtteri Bottas elismerte, hogy keményebben is védekezhetett volna Max Verstappen ellen a Mexikóvárosi Nagydíj rajtja után, de abban a pillanatban azt gondolta, jó döntést hozott. A finn pilóta pozitívumot is lát a kudarccal zárult hétvégében.

Sokak szerint Valtteri Bottasnak köszönhető, hogy Max Verstappen lényegében már az első kanyar után megnyerte a Mexikóvárosi Nagydíjat. A pole pozícióból induló finn pilóta nem rajtolt jó, de ez még nem lett volna végzetes, utána viszont maradt a pálya közepén, így a világbajnokság éllovasa a szélárnyéknak köszönhetően mellé tudott érni, majd egy bátor manőverrel mindkét Mercedest kifékezte. 

Bottas nem húzódott ki a pálya bal szélére, így Verstappen könnyen oda tudott érni melléForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

A verseny után Lewis Hamilton és Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is szóvá tette, hogy Bottas túlságosan sok helyet hagyott Verstappennek. Bár az osztrák üzletember rögtön hozzátette, hogy szerinte nem ezen múlott a győzelem kérdése, később pedig a hétszeres világbajnok is igyekezett tompítani kijelentésének élét, kétségtelen, hogy a 32 éves pilóta nem tett meg mindent annak érdekében, hogy maga mögött tartsa riválisát. Ez utóbbit ő is elismeri.

Ha nagyon őszinte vagyok magammal, akkor utólag könnyű mondani, hogy valószínűleg bizonyos dolgokat másképpen is csinálhattam volna – nyilatkozta a Sao Pauló-i Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján. – Akkor azonban azt gondoltam, hogy jó döntéseket hozok. Ha újra átélhetném a pillanatot, talán lenne rá mód, hogy feltartsam Maxot, vagy megakadályozzam őt abban, hogy kívülre menjen. Ekkor viszont lehet, hogy belül lett volna esélye, nem tudom.”

„Ez egy ilyen dolog, de abban a pillanatban próbáltam a legjobbamat nyújtani, és ez minden, amit tehetek. [Azóta] nyilván megnéztem a felvételeket. Ha megint ugyanilyen szituációba kerülnék, talán jobb munkát végeznék, talán nem.”

Bottasnak aztán katasztrofálisan sikerült a versenye, de erről már a legkevésbé sem tehetett, hiszen Daniel Ricciardo az első kanyarban hátulról nekiment, aminek következtében megforgatta a Mercedest. A finn pilóta azonban igyekszik inkább az előző nap nyújtott teljesítményére építeni, és bizakodva várja a szezon hajráját.

Bottas optimista a hátralévő hétvégéket illetően - GalériaForrás: AFP/Rudy Carezzevoli

„Mexikóban jó szombatot zártunk, és úgy érzem, hogy ha ott megszereztük a pole-t, miért ne lennénk képesek küzdeni érte a hátralévő futamokon is? – magyarázta. – Szóval teljes mértékben ez kell hogy legyen a cél. Ugyanakkor itt más lesz a hétvége menetrendje, és eléggé a vasárnapra kell koncentrálnunk.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK