Társoldalunk:
Hírlevél

Red Bull: Brazíliában lezárhatjuk a világbajnoki küzdelmet

2021.11.12. 16:13

Helmut Marko szerint amennyiben Max Verstappen megnyeri a vasárnap zajló Sao Pauló-i Nagydíjat, lényegében lezárják a világbajnoki címért zajló csatát. Sergio Pérez is csatasorba áll.

Nagy lépést tehet Max Verstappen pályafutása első világbajnoki címe felé a hétvégén zajló Sao Pauló-i Nagydíjon, amely során összesen 29 pontot lehet szerezni és 19 pontos előnnyel vezet Lewis Hamilton előtt. Ennek köszönhetően Verstappen bebiztosítani ugyan nem tudja a végső győzelmét, de az interlagosi hétvége után már csak három forduló van hátra, így a Katari Nagydíjon akár matematikailag is lezárulhat a küzdelem.

Pérez sokat tehet Verstappen és a Red Bull sikeréért isForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko nemrég elmondta, szerinte 10 győzelem szükséges ahhoz, hogy Verstappen világbajnok lehessen, eddig 9 nagydíjat nyert meg. Az osztrák veterán az OE24.at-nak kijelentette, a szezon „lezárul”, ha Verstappen behúzza a 10. idei sikerét is, és „ahogy most a dolgok állnak, Sao Paulóban erre nagyszerű esély van.”

Marko elmondta, továbbra is „agresszív versenyzői stílussal” hajtanak a győzelmekre, és a babonára is támaszkodott, amikor optimistán nyilatkozott, mert szerinte Verstappen a „hazai” versenyein idén mindig győzött, ez alatt a két osztrák, a belga és a holland futamot értette, de véleménye szerint ide lehet sorolni Interlagost is, ahol 2019-ben is győzött és jellemzően jól szerepel ezen a pályán.

Verstappent a Honda turbómotorjának várható versenyképessége és csapattársa, Sergio Pérez is segítheti, a mexikói pilóta nyíltan kijelentette, hogy kész támogatni a holland tehetséges a világbajnoki győzelem érdekében.

Azt gondolom, hogy most az a dolgom, hogy próbáljam segíteni Maxot és támogassam őt csapatjátékosként – ismerte el a Sky Sports műsorában. – Mindenkinek az az érdeke, hogy mindkét világbajnokságot bebiztosítsuk, számomra ez lenne az ideális eredmény” – összegzett a mexikói pilóta, aki az elmúlt versenyeken erősebbé vált.

Verstappen vezet Hamilton előtt, Pérez beleszólhat kettejük küzdelmébeForrás: AFP/Pedro Pardo

Verstappen 19 pontos előnye mellett a Red Bull 1 pontos hátrányban van a Mercedesszel szemben, miután a Mexikóvárosi Nagydíjon a pontot nem szerző, így a leggyorsabb körért járó bónuszpontra nem jogosult Valtteri Bottas nagy nehézségek árán, de elorozta a jutalompontot az addigi leggyorsabb holland pilótától.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK