Társoldalunk:
Hírlevél

A McLarent legyőzték, de Gasly bosszantja a Ferrari pilótáit

2021.11.12. 23:23

A konstruktőri világbajnokság 3. helyéért zajló csatában a Ferrari újabb részsikert ért el a McLarennel szemben, viszont az Alpha Tauri Mexikóvároshoz hasonlóan Interlagosban is borsot tört a pilóták orra alá.

Carlos Sainz és Charles Leclerc révén a Ferrari a 6-7. rajthelyet szerezte meg a Sao Pauló-i Nagydíjra, ami azt jelenti, hogy a két élcsapat, a Mercedes és a Red Bull pilótáin túl Pierre Gasly-tól és az Alpha Tauritól is vereséget szenvedtek. Ez a múlt hétvégén megrendezett Mexikóvárosi Nagydíjhoz hasonló helyzet, ami már Sainznak is szemet szúrt.

Sainz volt a gyorsabb ferraris - galériaForrás: AGIF via AFP/Duda Bairros/AGIF/Duda Bairros

„Pozitívan alakult az időmérő, továbbra is finomítom a vezetési stílusomat és mindenféle pályán, bármilyen körülmények közepette kezdek ráérezni az autóra. Egyre következetesebben megyek az időmérőkön és a mai nap is jól sikerült. Az egyetlen árnyoldal az, hogy az Alpha Tauri tempósabbnak tűnik, úgyhogy

a cél Pierre Gasly legyőzése és az üldözőboly vezetése.”  

„A vasárnapi esélyek szempontjából kulcsfontosságú, hogy [szombaton] simán menjen a futam, így a lehető legjobb helyzetbe kerülhetünk, hogy mindent kihozzunk a hétvégéből. Köszönöm az egész versenycsapatnak, hogy tegnap nagyon későig ébren maradtak, remek munkát végeztek az éjszaka folyamán és versenyképes autót adtak nekünk.”

Leclerc számára viszontagságosan alakult az időmérő, a Q1-ben ő volt az első, akinek törölték a körét pályaelhagyás miatt, így kénytelen volt elhasználni egy újabb gumiszettet, ami végül a Q3-ban hiányzott a számára. Sainz és Laurent Mekies versenyigazgató kiemelte, hogy jó lett volna legyőzni az Alpha Taurit is, a monacói pilóta viszont már elsősorban a McLarent figyeli.  

„Mindent meg fogunk tenni, hogy csúcsra járassuk magunkat az idei utolsó sprintkvalifikáción. A 6-7. rajthely megszerzése jó eredmény a csapattól, még akkor is, ha magamnak nagyobb célokat tűztem ki. Most az a legfontosabb, hogy a közvetlen ellenfeleinket magunk mögött tartjuk” – összegzett Leclerc a McLarenre utalva.

Leclerc a szabadedzésen - galériaForrás: Agęncia Estado via AFP/Copyright © Agęncia Estado. Todos os direitos reservados/Paulo Lopes

„A Q3 trükkösen alakult. Az első etapot használt gumikon futottam, ami a ritmusba kerülés szempontjából nem ideális, a második alkalommal pedig nem hoztam ki mindent az autóból. Akad még tennivalónk és próbálunk majd jó eredményeket szállítani szombaton, és főleg vasárnap” – mondta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK