Társoldalunk:
Hírlevél

Késik az F1 poggyásza, de a Sao Pauló-i Nagydíj nincs veszélyben

2021.11.11. 08:37

Szállítási nehézségek merültek fel a Mexikóvárosi Nagydíj után, ezért az F1-es csapatok csak csütörtökön kapják meg a felszerelésük lényeges elemeit Interlagosban.

Nem volt kegyes az időjárás az F1 szállítmányozó partneréhez, mivel a viszontagságos időjárás miatt a felszerelés egy részét szállító repülőgépek nem tudtak időben felszállni Mexikóvárosból, számolt be a Racefans.net.

2018-ban időben megérkezett a szállítmány Sao PaulóbaForrás: Agęncia Estado/Copyright © Agęncia Estado. Todos os direitos reservados/Luciano Claudino

A világbajnokság mezőnye egy megterhelő időszakot él, három hét alatt három nagydíjat rendeznek Mexikóban, Brazíliában és Katarban, a középső esedékes a Sao Paulóban, és az egyébként is feszített tempó még kiélezettebbé válik a szerelők számára.

A portál szerint minden csapatot hasonló mértékben érint a probléma, lényeges felszerelések szállítása késik, és várhatóan csak csütörtökön érkezik meg a poggyász a pályára. Ilyenkor a szerelők már az autók felkészítésével foglalkoznak, de várhatóan így is lesz elég idő arra, hogy a hétvégére minden a helyére kerüljön.

„Az időjárási helyzet miatt késések merültek fel hétfőn, miközben a szállítmány elhagyta Mexikót, ez azt jelenti, hogy még mindig vannak szállítmányok, amelyeket várunk Brazíliában – nyilatkozta az F1 egyik szóvivője a portálnak. – Arra számítunk, hogy [csütörtökön] megérkezik és a versenyhétvégét nem befolyásolja majd.”

Az F1 rendkívül szigorú és pontos ütemterv szerint bonyolítja a logisztikát, földön, vízen és levegőben is nagyon ritka, hogy valamilyen késés merül fel, a kamionok is alig bonyolódnak közúti balesetekbe, de a tengerentúli helyszínek és a sűrű versenyek mindig kihívás elé állítják a szervezetet.

Egyenlő mértékben hátráltatja a csapatokat a poggyász késéseForrás: Agęncia Estado/Copyright © Agęncia Estado. Todos os direitos reservados/Marcelo Chello

Európában a csapatok mindenféle eszközt kihasználnak, a tesztelésekről gyakran kisáruszállítókkal viszik vissza a gyárakba a legfontosabb alkatrészeket, a távol-keleti és tengerentúli futamokra szánt felszerelés egyik garnitúráját pedig már hónapokkal a tervezett érkezés előtt hajóra rakják.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK