Társoldalunk:

Nemzetközi sajtóvisszhang: eldőlt az F1-es vb-cím sorsa?

2021.11.09. 06:07

A nemzetközi sajtó főként Max Verstappen diadalát taglalta a vasárnapi Forma-1-es Mexikóvárosi Nagydíj másnapján, mellyel a Red Bull holland pilótája 19 pontra növelte előnyét az összetett élén a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal szemben.

Még a brit sajtó is Max Verstappent éltette a Mexikóvárosi Nagydíj után, hiszen a Red Bull versenyzője tovább növelte az előnyét Lewis Hamiltonnal szemben az egyéni pontversenyben. A különbség már 19 pont, ami négy versennyel a szezon vége előtt még egyáltalán nem behozhatatlan, de számottevő különbség.

Max Verstappen, Antonio Pérez és Sergio Pérez ünnepelt a Mexikóvárosi Nagydíj utánForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

A vasárnapi futamon főleg a Red Bull fölénye volt szembetűnő. Az MTI kivonata szerint a Telegraph arról cikkezett, Hamilton elégedett lehet, mert „ha a múlt hét elején valaki előre felkínálta volna Hamiltonnak a második helyet Mexikóban, alighanem letépte volna az illető kezét.” A Guardian viszont kiemelte, hogy fontos győzelmet ért el a Red Bull-pilóta.
Verstappen győzelem mámorban úszott, mert tudatában volt annak, hogy mekkora jelentőségű diadalt aratott. A harmadik helyről indulva megverte Hamiltont, aki csak másodikként ért célba.”

A Daily Mail sötét képet festett Hamilton helyzetével kapcsolatban: „Férfias versengés a száguldó cirkuszban - lehet, hogy ez volt a vég kezdete Hamilton számára, akinek elúszni látszanak a nyolcadik világbajnoki címről szőtt álmai.” Erre gondolt a Sun szerzője is, aki így fogalmazott: „Mexikó királya! Verstappen briliáns győzelme újabb csapást mért Hamilton világbajnoki ambícióira.”

Mexikóban természetesen az El Universal a helyi hős, Sergio Pérez szereplését méltatta: „Történelmi pillanat! Sergio Pérez elérte azt, amiről minden mexikói álmodott: Forma-1-es dobogóra állhatott Mexikóban. Ő az első honfitársunk, akinek ez sikerült." A szintén spanyol nyelvű Marca viszont Verstappen „Max kényelmes és megkérdőjelezhetetlen” sikeréről cikkezett.

Hamilton a 2. hellyel újabb értékes pontokat vesztettForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

A Red Bull hazájában, Ausztriában a Kronen Zeitung így foglalta össze az eseményeket: „Fesztelen ünneplés a Red Bullnál, gyászos hangulat a Mercedesnél a mexikóvárosi futam után.” A Kurier szerint „Verstappen megtette a következő lépést, hogy megvalósítsa élete álmát a vb-elsőségről.” A svájci Blick veterán tudósítója pedig feltette a kérdést: „Eldőlt a világbajnoki cím?”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK