Nemzetközi sajtóvisszhang: eldőlt az F1-es vb-cím sorsa?

Forma-1, Mexikóvárosi Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull, Sergio Pérez, Antonio Pérez Garibay
MEXICO CITY, MEXICO - NOVEMBER 07: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and third placed Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing celebrate in parc ferme during the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on November 07, 2021 in Mexico City, Mexico. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A nemzetközi sajtó főként Max Verstappen diadalát taglalta a vasárnapi Forma-1-es Mexikóvárosi Nagydíj másnapján, mellyel a Red Bull holland pilótája 19 pontra növelte előnyét az összetett élén a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal szemben.

Még a brit sajtó is Max Verstappent éltette a Mexikóvárosi Nagydíj után, hiszen a Red Bull versenyzője tovább növelte az előnyét Lewis Hamiltonnal szemben az egyéni pontversenyben. A különbség már 19 pont, ami négy versennyel a szezon vége előtt még egyáltalán nem behozhatatlan, de számottevő különbség.

Max Verstappen, Antonio Pérez és Sergio Pérez ünnepelt a Mexikóvárosi Nagydíj után Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

A vasárnapi futamon főleg a Red Bull fölénye volt szembetűnő. Az MTI kivonata szerint a Telegraph arról cikkezett, Hamilton elégedett lehet, mert „ha a múlt hét elején valaki előre felkínálta volna Hamiltonnak a második helyet Mexikóban, alighanem letépte volna az illető kezét.” A Guardian viszont kiemelte, hogy fontos győzelmet ért el a Red Bull-pilóta.

A Daily Mail sötét képet festett Hamilton helyzetével kapcsolatban: „Férfias versengés a száguldó cirkuszban - lehet, hogy ez volt a vég kezdete Hamilton számára, akinek elúszni látszanak a nyolcadik világbajnoki címről szőtt álmai.” Erre gondolt a Sun szerzője is, aki így fogalmazott: „Mexikó királya! Verstappen briliáns győzelme újabb csapást mért Hamilton világbajnoki ambícióira.”

Mexikóban természetesen az El Universal a helyi hős, Sergio Pérez szereplését méltatta: „Történelmi pillanat! Sergio Pérez elérte azt, amiről minden mexikói álmodott: Forma-1-es dobogóra állhatott Mexikóban. Ő az első honfitársunk, akinek ez sikerült." A szintén spanyol nyelvű Marca viszont Verstappen „Max kényelmes és megkérdőjelezhetetlen” sikeréről cikkezett.

Hamilton a 2. hellyel újabb értékes pontokat vesztett Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

A Red Bull hazájában, Ausztriában a Kronen Zeitung így foglalta össze az eseményeket: „Fesztelen ünneplés a Red Bullnál, gyászos hangulat a Mercedesnél a mexikóvárosi futam után.” A Kurier szerint „Verstappen megtette a következő lépést, hogy megvalósítsa élete álmát a vb-elsőségről.” A svájci Blick veterán tudósítója pedig feltette a kérdést: „Eldőlt a világbajnoki cím?”