Társoldalunk:
Hírlevél

Nem akarja a Red Bull, hogy baleset döntsön a vb-címről

2021.11.06. 09:53

A Red Bullt irányító Christian Horner elkeserítőnek tartja, hogy Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nem lepődne meg azon, ha baleset döntené el Max Verstappen és Lewis Hamilton csatáját.

Szókimondó nyilatkozatot tett Toto Wolff a Daily Mail hasábjain, a Mercedes csapatfőnöke egyebek mellett azt mondta, nem lepődne meg azon, ha a korábbi, balesetbe torkolló világbajnoki döntőkhöz hasonlóan az utolsó futamon Max Verstappen és Lewis Hamilton csatáját is egy ütközés zárná le.

Horner nem akarja, hogy a vb-címért küzdő pilóták a kavicságyban kössenek kiForrás: AFP/Andrej Isakovic

Kijelentése az F1-es paddockban is hullámokat vetett, még versenyzője, Hamilton is azt bizonygatta, hogy nem akarja kilökni a riválisát. Verstappen pedig annyival elintézte a kérdést, hogy nem foglalkozik korábbi versenyzők küzdelmeivel és azzal, hogy mit, miért tettek. Csapatfőnöke, Christian Horner viszont reagált és bírálta Wolffot.

Elkeserítő volt olvasni a nyilatkozatot és azt, hogy ezzel ilyen elnéző – utalt Horner a szándékos ütközésekre, amelyek vb-címeket döntöttek el. – Úgy gondolom, hogy egy igazán sportszerű küzdelmet szeretnénk látni a világbajnokság végéig. Minden pilóta a pályán akarna bajnoki címet nyerni. Óriási a feladat, de ha ezt meg tudjuk valósítani, akkor nem akarjuk, hogy a pilóták közti baleset révén nyerjük meg a vb-címet. Volt már épp elég ütközés az idén.”

A kisebb koccanásoktól eltekintve két baleset történt Verstappen és Hamilton között a Brit Nagydíjon és az Olasz Nagydíjon, Verstappen mindkét esetben kiesett, Hamilton győzni tudott Silverstone-ban, a két pilótát egy-egy alkalommal tartották felelősnek a sportfelügyelők. Sokan az USA Nagydíjon is tartottak attól, hogy összetörik egymás autóját a küzdő felek, ez azonban nem történt meg.

Austinban két olyan pilóta remek küzdelmét láthattuk, akik erejük teljében vannak,és ha lesz még néhány olyan verseny a szezon végéig, mint az austini volt, akkor szerintem a Forma-1 lesz a legnagyobb győztes. Senki sem akarja azt látni, hogy a világbajnoki cím sorsa a kavicságyban dől el” – jelentette ki Horner.

Hamilton és Verstappen kemény, de még sportszerű csatát vívott az USA-banForrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

Az idei szezon során az is megszokottá vált, hogy Horner és Wolff egymást támadja a nyilvánosság felhasználásával, a Red Bull csapatfőnöke az ellenfél kijelentéseit „csupán zajnak” nevezte, szerinte minden azon múlik, hogy mi történik a pályán, „annak sokkal nagyobb súlya és értéke van”, összegezte a brit szakember.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK