Társoldalunk:
Hírlevél

A Red Bull kész félreállítani Pérezt, hogy segítsék Verstappent

2021.11.06. 11:20

Christian Horner kijelentette, ha szükséges, akár Sergio Pérez hazai versenyén is készek csapatutasítást alkalmazni azért, hogy Max Verstappen a lehető legtöbb pontot szerezze.

Sergio Pérez csütörtökön nyitva hagyta a kérdést, a Red Bullt irányító Christian Horner viszont kétséget sem hagyott afelől, hogy szükség esetén félreállítják a mexikói pilótát a világbajnoki címre hajtó Max Verstappen érdekében. A probléma elsősorban azért merült fel, mert ez a helyi közönségkedvenc Pérez hazai versenye.

Pérez az USA Nagydíjon közelebb került Verstappenhez az időmérőn, de a futamon lemaradt csapattársátólForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Chris Graythen

Verstappen eddig egyértelműen Pérez fölé nőtt az idei szezon során, csak alkalomszerűen fordult elő, hogy a mexikói pilóta veszélyes volt rá. A pontverseny éllovasa jóval gyorsabbnak tűnt a viszonylag reprezentatív körülmények között megrendezett második szabadedzésen, így meglepetés lenne, ha Pérez önerőből meg tudná őt szorítani, de ha ez történik, a Red Bull akkor is közbelép.

El kell fogadni, hogy ez egy csapatsport, a konstruktőri és az egyéni világbajnoki címért is küzdünk, ez a 22 verseny egyike, ami éppen Checo hazai nagydíja– jelentette ki Horner a Sky Sports műsorában. – Utálnánk, ha olyan helyzetbe kerülnénk, hogy erre kell kérnünk a versenyzőnket, de minden forgatókönyvet meg kell beszélnünk a verseny előtt, és a rajt előtt letisztult tervvel kell rendelkeznünk, hogy mindenki tudja, mi a terv és mi a cél.”

„A célkitűzés a lehető legtöbb pont megszerzése, mert a bajnokság jelenlegi szakaszában nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy pontot is eldobjunk – szögezte le. – Ez egy csapatsport, mindenki betölti a maga szerepét, és ha ez kell ahhoz, hogy maximalizáljuk a pontokat, akkor meg fogjuk tenni.”

Horner szerint a verseny előtt tisztázni fogják a pilótákkal, hogy milyen forgatókönyvek érvényesülhetnek a rajt és a leintés között, de egyértelművé tette, hogy már most tudja, milyen lapot osztanak Péreznek. „Sergio tudja, hogy mi a dolga, hogy támogassa a csapatát és a csapattársát. Csodálatos lenne, ha ilyen problémával szembesülnénk.”

Péreznek is osztanak lapot a világbajnoki küzdelembenForrás: Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

A Red Bull másik felsővezetője, Helmut Marko a Motorsport-Total.com-nak azt mondta, „Max túl gyors, de mögötte izgalmas lesz, a 2. és az 5. hely között mindenki közel van egymáshoz”, és remélte, hogy Pérez is beleszólhat majd a küzdelembe, mert a második szabadedzésen futott leggyorsabb köre során forgalomba került.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK