Társoldalunk:
Hírlevél

Red Bull: Hamiltont az idén egyszer még meg fogják büntetni

2021.11.05. 16:01

Lewis Hamilton nem fog tudni eljutni a szezon végéig újabb hátrasorolásos büntetés nélkül a Red Bull szerint, a hétszeres világbajnoknak azonban más erről a véleménye.

Öt futammal az idei világbajnoki szezon vége előtt továbbra is nyitott kérdés, hogy az év végi elsőségért küzdő Mercedesnek kell-e egy újabb motort beszerelnie Lewis Hamilton autójába, ezzel ismételten hátrasorolásos büntetéssel sújtva a címvédőt, avagy kibírja a jelenlegi V6-osa az utolsó verseny végéig. A Mexikóvárosi Nagydíj előtt is terítékre került a téma, Hamilton és a Red Bull pedig eltérően látja a kérdést.

A Mercedes motorgondjai akár a vb-címet is eldönthetikForrás: Daimler AG/LAT Images for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd/Lat Images

Az energiaitalosok az Orosz Nagydíjon cseréltek erőforrást Verstappennél, és mindig is úgy tervezték, hogy a holland pilóta ezzel kihúzza az idény végéig. Ezzel szemben a Mercedesnél sorozatos megbízhatósági problémák ütötték fel a fejüket, amelyeket a csapat menet közben igyekezett orvosolni.

Valtteri Bottas a legutóbbi verseny már a hatodik V6-os egységet kapta meg, miközben George Russell és Sebastian Vettel autójában is cserélni kellett a Mercedes-erőforrást, a címvédő istálló pedig elmondta, folyamatosan mérlegelik a helyzetet, és nem akarnak megkockáztatni egy kiesést, ami gyakorlatilag a vb-címért folyó versenyfutás végét is jelentené egyben.

Hogy a Török Nagydíjon beszerelt negyedik motor után Hamiltonnak szüksége lesz-e egy ötödikre, azt nem tudni, a Red Bullnál mindenesetre amondóak, hogy igen.

„Továbbra is meg vagyunk győződve róla, hogy Hamiltonnak új motorra van szüksége" – nyilatkozta Helmut Marko, a bikások tanácsadója a Gazzetta dello Sportnak, hozzátéve, hogy nekik „normál körülmények között nem lesz szükségünk új motorra".

Marko szerint Hamiltont egyszer még hátrasorolják az idénForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

Lewis Hamilton ezzel szemben bízik benne, hogy kihúzza újabb büntetés nélkül. Úgy gondolom, erős motorunk van, és amennyire én tudom, remélhetőleg újabb motorcsere nélkül fogjuk teljesíteni a szezont" – nyilatkozta a hétszeres világbajnok a Mexikóvárosi Nagydíj csütörtöki napján.

Marko arról is beszélt, hogy olyan futamok következnek, amelyeken jellemzően meleg az időjárás, ez pedig a múltban nekik kedvezett. Hamilton is hasonlóan látja, de azért bízik benne, hogy fel tudják venni a versenyt a Red Bull-lal. „A tény az, hogy Silverstone óta nem fejlesztettük az autót, miközben ők még jóval ezután is ezt tették. Összességében egy kicsit jobb az autójuk hátulja, és a melegben rendezett futamokon egy kicsit jobbnak tűnnek nálunk. Ez azonban nem azt jelenti, hogy nem lehetünk jók ezen a hétvégén. Majd kiderül, amikor pályára lépünk. Persze ez azt jelenti, hogy mindent ki kell sajtolnunk az autóból és a hatáig mennünk, próbálva semmit nem benne hagyni a hétvégében" – ecsetelte a Mercedes pilótája.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK