Vágólapra másolva!
A Mexikóvárosi Nagydíj első szabadedzését a Mercedes, a másodikat a Red Bull zárta az élen, de Valtteri Bottas és Lewis Hamilton is úgy véli, hogy ezúttal az ellenfél gyorsabb náluk.

Max Verstappen igazolta a papírformát a Mexikóvárosi Nagydíj második szabadedzésén és csaknem fél másodperces előnnyel legyőzte a Mercedeseket az egykörös tempó tekintetében. Az eredményeket egyelőre nehéz olvasni, mert a pálya állapota folyamatosan javult és a Mercedes az első tréningen fel, a másodikon letekerte az erőforrását.

Bottas csak délelőtt tudott gyorsabb lenni a Red Bullnál Forrás: AFP/Pedro Pardo

Ez megszokott eljárás a csapatok részéről a futásteljesítmény menedzselése és a különböző beállítások kipróbálása érdekében, viszont megnehezíti a köridők értelmezését. Ettől függetlenül az első tréninget az élen záró Valtteri Bottas és csapattársa, Lewis Hamilton is egyetértett abban, hogy ezúttal a Red Bull tűnik esélyesnek.

– nyilatkozta Bottas a Sky Sports műsorában. – Úgy gondoltam, hogy nincs nagyon messze attól, amilyennek lennie kellene, és finomítani tudjuk a második szabadedzésre. Nem tűnik rossznak a helyzet, de gyorsulnunk kell még, mert a Red Bull kicsit túl gyors.”

„Az biztos, hogy ma ők tűntek gyorsabbnak, legalábbis egy körön. Lágy gumikkal nagyon erős a tempójuk, úgyhogy időt kell találnunk, ha a pole-ért akarunk küzdeni” – összegzett a finn pilóta, aki a leggyorsabb körét 10 körös lágy gumikon futotta, ami arra enged következtetni, hogy a Mercedesben maradt még tartalék az időmérőre.

A nyolcadik világbajnoki címért küzdő Lewis Hamilton délután láthatóan nem találta az összhangot az autójával

és a körülményekkel, először folyamatosan forgalomba került, majd használhatatlanra fékezte az egyik kemény keverékű gumiszettjét, körét is törölték, és többször is lehetett látni, ahogy csúsztatja a Mercedest. Ettől függetlenül nem aggódott a hétvégi versenyképességével kapcsolatban.

A Mercedesnek a lágy gumikon biztosan gyorsulnia kell Forrás: AFP/Pedro Pardo

„Az autó alapvetően jónak tűnik, nincs igazán nagy gondunk, mindent beleadtunk, de egyszerűen [a Red Bull] most gyorsabb nálunk – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Nincs semmi aggasztó dolog, próbálunk javítani a beállításokon, de hátrányban vagyunk a leszorítóerő terén, ami talán magyarázatot ad a fél másodperces lemaradásunkra” – jelentette ki Hamilton.

„Abból a szempontból jól fest a helyzet, hogy próbálunk megküzdeni velük, de pillanatnyilag bizonyosan túl gyorsak a számunkra” – mondta Hamilton, aki a 3. helyen mindössze 0,06 mp-cel előzte meg a másik Red Bullt vezető Sergio Pérezt, így a jelenlegi helyzet szerint nagy csatára számíthat az időmérőn.