Vágólapra másolva!
Nem ringatja magát abba a hitbe a Red Bull, hogy ténylegesen akkora az előnye a Mercedesszel szemben, mint amekkora a Mexikóvárosi Nagydíj második szabadedzésén volt.

A második szabadedzésre begyorsult a Red Bull (vagy a Mercedes vett vissza) a Mexikóvárosi Nagydíjon, és Max Verstappen révén megszerezte az első helyet. A holland pilóta előnye fél másodpercre rúgott a második helyen végző Valtteri Bottasszal és a harmadik helyezett Lewis Hamiltonnal szemben, ami rengeteg, ám Christian Horner csapatfőnök és Sergio Pérez is úgy véli, hogy ez nem a valós képet mutatja.

Verstappent meg sem tudták közelíteni Forrás: AFP/Pedro Pardo

„Nem volt rossz edzés, a pilóták elkezdték megtalálni a nekik tetsző beállítást, és a rövid és hosszú etapok sem tűntek rossznak. A Mercedesnek ugyanakkor szerintem van még tartalékja, nem hiszem, hogy láttuk a teljes potenciáljukat, de mi magukra koncentrálunk, és szerintem elég jó napunk volt" – értékelt Horner a Sky Sportsnak.

A Red Bull csapatfőnöke elmondta, hogy „az edzések alatt folyamatosan elemezzük a dolgokat Milton Keynes-ben, és látjuk a GPS-adatokból, hogy mikor tekerik fel a motort és mikor le, miközben nyilván ők is látják ezt nálunk. Így tudjuk követni, hogy mennyi tartalékjuk van és mennyi nincs."

Verstappen nagy előnyére reflektálva pedig figyelmeztetett, hogy

Hasonlóan vélekedett a Hamiltontól hat századdal elmaradó Sergio Pérez is, aki szerint „a mai nem volt reprezentatív nap, a holnap szorosabb lesz", és szombaton „nagyon kicsik lesznek a különbségek köztünk és a Mercedesek között, de remélhetőleg képesek leszünk megszerezni az első rajtsort."

Péreznek egy körön kell javulnia Forrás: AFP/Pedro Pardo

Az első szabadedzés elején elkövetett, a hátsó szárny cseréje miatt időveszteséggel járó hibája kapcsán Pérez elmondta, hogy nem veszített vele olyan sokat, egyedül a szerelőket sajnálja az extra munka miatt. Ezen kívül azt is megtudhattuk tőle, hogy a megtankolt autós etapokon jobban érezte magát, mint egy mért körön, így utóbbin még dolgoznia kell.

Ami Verstappent illeti, a pontverseny éllovasa szűkszavúan, de pozitívan értékelt. „Elég jó napunk volt, természetesen mindig próbálunk javítani az autón, hogy jobb érzés legyen vezetni. Az első edzésen nagyon poros volt a pálya, aztán a másodikra javult. Az autó elég jól működik, de persze néhány dolgot meg kell néznünk. Soha nem vagyunk elégedettek, mindig próbálunk javulni. Most jó érzéseink vannak, de holnap is ott kell lennünk. Sok mindent meg kell vizsgálnunk, de pozitívan kezdtük a hétvégét."