McLaren: Kalandos lesz a Ferrari ellen küzdeni a konstruktőri 3. helyért

Forma-1, USA Nagydíj, Daniel Ricciardo, McLaren, Ferrari
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 24: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) McLaren F1 Team MCL35M Mercedes during the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 24, 2021 in Austin, Texas. Peter Fox/Getty Images/AFP (Photo by Peter Fox / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Egyre nagyobb fenyegetést jelent a McLaren konstruktőri 3. helyére a javuló Ferrari, de a wokingi istállónál mindent megtesznek, hogy visszaverjék az olaszok ostormát.

Az egyéni világbajnoki címért zajló küzdelem mellett a konstruktőri dobogó 3. helyéért is nagy csata zajlik a McLaren és a Ferrari között, a különbség mindössze 3,5 pont öt nagydíjjal a szezon vége előtt. Eleinte a wokingiak tűntek esélyesnek, de a Scuderia az ősszel bevetett motorfejlesztéssel úgy tűnik, képes lehet fordítani.

Sok múlhat Ricciardón a konstruktőri dobogóért zajló csatában Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Peter Fox

„Csupán öt verseny van hátra a szezonból, tudjuk, hogy minden futam számít, és nincs időnk, hogy lankadjon a figyelmünk – jelentette ki Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke. – Tudjuk, hogy kihívás lesz megtartani a helyünket a konstruktőri világbajnokságban, de készen állunk rá.”

Mexikóban van esély arra, hogy a Red Bull és a Mercedes mellett a Ferrari is beleszóljon a dobogós helyek sorsába, a McLarennek várhatóan a Mercedes-motor légszomja nehéz pillanatokat okoz majd. Seidl erre nem tért ki, arra viszont igen, hogy a sajátos atmoszféra az autó beállítását is befolyásolja.

„Mexikó sajátos kihívás a beállítások terén, és ez felboríthatja az erőviszonyokat. A nagy tengerszint feletti magasság és a ritkább levegő azt jelenti, hogy nagyobb leszorítóerővel megyünk annál, amit egy mexikóihoz hasonló pályán választanánk, és ezt trükkös eltalálni.”

A konstruktőri dobogós hely sorsában nagy szerepe lesz Daniel Ricciardónak, aki a szezon nagy része során alaposan elmaradt a várakozásoktól, a nyári szünet után viszont elkezdte bontogatni a szárnyait, győzött Monzában és Austinban is ő volt a gyorsabb McLaren-pilóta, végig vívott Carlos Sainz ellen.

Seidl ünnepelhetett Monzában, de a szezon végén is lesz erre lehetősége? Forrás: Motorsport Images/Glenn Dunbar

„Hasonló küzdelemre számítok, mint amiben részt vettünk Austinban is, bár tavaly itt sem rendeztek versenyt. Nehéz megmondani, hogy hol lehetünk a versenyképesség terén. Arra fókuszálunk, amit csapatként befolyásolhatunk, igyekszünk a lehető legtöbb pontot szerezni, aztán meglátjuk, miként alakul a sorrend a mezőnyben.”