A Mercedes a korábbiaknál jobb teljesítményt remél Mexikóban

Forma-1, Mexikói Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes, Lando Norris, McLaren
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W10 leads Lando Norris of Great Britain driving the (4) McLaren F1 Team MCL34 Renault on track during the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sokan a Red Bull előnyére számítanak a következő két nagydíjhétvége során, a Mercedesnél is az ellenfelet tartják esélyesebbnek, de igyekeztek gyorsulni az előző évekhez képest.

Két nehéz hétvége vár a Mercedesre a Red Bull ellen, legalábbis, ha lehet hinni az eddigi papírformának. A világbajnoki címvédő erőforrásának nem kedvez a nagy tengerszint feletti magasságban ritkább levegő, ami Mexikóban okozhat gondot, és a kanyargós pályák sem passzolnak a hosszabb tengelytávú autóhoz, ami Brazíliára jellemző.

Két évvel ezelőtt Hamilton győzött Mexikóban Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

Ettől függetlenül, mindkét pályán győzött már a Mercedes is, és Valtteri Bottas reméli, hogy idén a két évvel ezelőtti helyzethez képest versenyképesebbek lehetnek Mexikóban és Brazíliában is.

de sokat optimalizáltunk, ezért szerintem jobb helyzetben lehetünk, mint a közelmúltban voltunk. Papíron a Red Bullnak ez nagyon kedvező helyszín, de minden tapasztalatot felhasználva próbáltunk a lehető legjobban készülni. Nem lesz könnyű, de ebben a sportban semmi sem az” – nyilatkozta a finn pilóta.

Előfordult, hogy a Mercedes úgy nyert idén, hogy nem ők voltak az esélyesek, de ez fordítva is igaz, ebből adódóan Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy véli, hogy nem lehet előzetesen megjósolni, melyik csapat milyen eredményt ér majd el a tengerentúli futamokon.

„Mexikó hagyományosan nehéz pálya a számunkra, de az idei szezon során minden megváltozhat, mert előfordult, hogy számunkra kedvező pályák nem voltak azok és fordítva is, úgyhogy szerintem versenyről versenyre kell készülnünk” – tette hozzá Wolff.

Az ügyfélcsapatokat is érintik a Mercedes idei motorgondjai Forrás: Williams Racing

A motorok kérdése a gyári istálló mellett az ügyfeleket is érinti, Bottas és kisebb részben Lewis Hamilton autója mellett a Williams és az Aston Martin is kénytelen volt már büntetésekkel járó motorcseréket végrehajtani, de a grove-i istálló vezető versenymérnöke, Dave Robson nem tart attól, hogy a speciális légköri viszonyok megbízhatósági problémákat okoznak.

„Pillanatnyilag ettől nem tartunk. Nem hiszem, hogy a megbízhatóság szempontjából a magasság gondot okozna. Rendben lesz, úgyhogy egyelőre nem hiszem, hogy aggódnunk kellene emiatt. George motorcseréjét mindig is terveztük, mert számítottunk rá, hogy az ausztriai gondjai miatt szüksége lesz negyedik erőforrásra.”