Vettel másnaposan jelent meg az FIA előtt, miután szándékosan nekiment Hamiltonnak

Forma-1, Azeri Nagydíj, 2017, Sebastian Vettel, Ferrari, Lewis Hamilton, Mercedes
Ferrari's German driver Sebastian Vettel steers his car during the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on June 25, 2017. (Photo by Alexander NEMENOV / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem volt éppen sportszerű, amit Sebastian Vettel Lewis Hamiltonnal tett a 2017-es Azerbajdzsáni Nagydíjon, de most elárulta, hogy azért a 30. születésnapját rendesen megünnepelte azután. 

Háromgyerekes családapaként Sebastian Vettel az a Forma-1-es pilóta, akiről ma már szinte elképzelni sem tudjuk, hogy egy fontos meghallgatás előtt átbulizza az éjszakát, és másnaposan jelenjen meg. Persze bizonyára a négyszeres világbajnok is elengedi magát olykor-olykor, de mivel nincs jelen a közösségi médiában, és Michael Schumacherhez hasonlóan szigorúan védi a magánéletét és többnyire nem válaszol azzal kapcsolatos kérdésekre, ezekről nem tudódnak ki hírek.

Van azonban olyan élethelyzet, amelyben a 34 esztendős németről is megtudhatunk ezt-azt. Ilyen például az, amikor barátjával és pártfogoltjával, az F1-ben ebben a szezonban bemutatkozó Mick Schumacherrel jengázik a paddockban.

Schumacher és Vettel játszik Austinban Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Chris Graythen

Az F1 által közzétett videóban Schumacher és Vettel az austini paddockban játszott a Jenga nevű társasjátékkal úgy, hogy minden egyes kihúzott fadarabra egy kérdés volt felírva, amelyet fel kellett olvasniuk a másiknak.

Így tudhattuk meg, hogy Vettelt a szurkolók olykor összekeverik Daniel Ricciardóval; magára egy madarat, Schumacherre egy sárkányt tetováltatna; gyakran meglepődnek azon, hogy alacsonyabb, mint a TV-ben; 2011-ben, egy repülőút során találkozott először Mick Schumacherrel és az Angry Birds nevű játékkal játszottak; és legszívesebben hét éves korába menne vissza, ha újraélhetné eddigi életének egyetlen évét.

És megtudhattuk azt is, hogy a 2017-es, Vettel és Lewis Hamilton emlékezetes ütközését és előbbi tíz másodperces büntetését hozó Azerbajdzsáni Nagydíj után bizony alaposan sikerült megünnepelnie 30. születésnapját. A július 3-án született német pilóta születésnapja azonban napra pontosan egybeesett az FIA által Párizsba összehívott meghallgatással (a buli a július 2-án volt), amelyen arról határoztak, hogy kell-e további büntetést adniuk a németnek.

Vettel Bakuban szándékosan nekiment Hamiltonnak, merrt feldühödött azon, hogy a Mercedes pilótája a biztonsági autós újraindítás előtt szerinte féktesztelte

„A 30., mivel rengeteg barátom jelen volt rajta – felelte Schumachernek a legjobb születésnapját firtató kérdésre. – Jót buliztunk. Normál esetben nem ünneplem a születésnapomat, de úgy voltam vele, hogy a 30. az különleges alkalom.

– mesélte mosolyogva Vettelt.

Az ügy végül az akkor a Ferrarinál versenyző négyszeres világbajnok bocsánatkérésével ért véget, az FIA nem rótt ki rá büntetést, miután Vettel megígérte, hogy segít a fiatal autóversenyzők oktatásában.