Társoldalunk:
Hírlevél

Vettel másnaposan jelent meg az FIA előtt, miután szándékosan nekiment Hamiltonnak

2021.11.01. 10:40

Nem volt éppen sportszerű, amit Sebastian Vettel Lewis Hamiltonnal tett a 2017-es Azerbajdzsáni Nagydíjon, de most elárulta, hogy azért a 30. születésnapját rendesen megünnepelte azután. 

Háromgyerekes családapaként Sebastian Vettel az a Forma-1-es pilóta, akiről ma már szinte elképzelni sem tudjuk, hogy egy fontos meghallgatás előtt átbulizza az éjszakát, és másnaposan jelenjen meg. Persze bizonyára a négyszeres világbajnok is elengedi magát olykor-olykor, de mivel nincs jelen a közösségi médiában, és Michael Schumacherhez hasonlóan szigorúan védi a magánéletét és többnyire nem válaszol azzal kapcsolatos kérdésekre, ezekről nem tudódnak ki hírek.

Van azonban olyan élethelyzet, amelyben a 34 esztendős németről is megtudhatunk ezt-azt. Ilyen például az, amikor barátjával és pártfogoltjával, az F1-ben ebben a szezonban bemutatkozó Mick Schumacherrel jengázik a paddockban.

Schumacher és Vettel játszik AustinbanForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Chris Graythen

Az F1 által közzétett videóban Schumacher és Vettel az austini paddockban játszott a Jenga nevű társasjátékkal úgy, hogy minden egyes kihúzott fadarabra egy kérdés volt felírva, amelyet fel kellett olvasniuk a másiknak.

Így tudhattuk meg, hogy Vettelt a szurkolók olykor összekeverik Daniel Ricciardóval; magára egy madarat, Schumacherre egy sárkányt tetováltatna; gyakran meglepődnek azon, hogy alacsonyabb, mint a TV-ben; 2011-ben, egy repülőút során találkozott először Mick Schumacherrel és az Angry Birds nevű játékkal játszottak; és legszívesebben hét éves korába menne vissza, ha újraélhetné eddigi életének egyetlen évét.

És megtudhattuk azt is, hogy a 2017-es, Vettel és Lewis Hamilton emlékezetes ütközését és előbbi tíz másodperces büntetését hozó Azerbajdzsáni Nagydíj után bizony alaposan sikerült megünnepelnie 30. születésnapját. A július 3-án született német pilóta születésnapja azonban napra pontosan egybeesett az FIA által Párizsba összehívott meghallgatással (a buli a július 2-án volt), amelyen arról határoztak, hogy kell-e további büntetést adniuk a németnek.

Vettel Bakuban szándékosan nekiment Hamiltonnak, merrt feldühödött azon, hogy a Mercedes pilótája a biztonsági autós újraindítás előtt szerinte féktesztelte

„A 30., mivel rengeteg barátom jelen volt rajta – felelte Schumachernek a legjobb születésnapját firtató kérdésre. – Jót buliztunk. Normál esetben nem ünneplem a születésnapomat, de úgy voltam vele, hogy a 30. az különleges alkalom. Nagyon jól éreztem magam, ha érted, mire gondolok. A következő napon pedig jött az FIA meghallgatás Párizsban a bakui incidens miatt. Tudod, amikor nekimentem Lewisnak, mert mérges voltam rá, hogy megállt, és a többi és a többi" – mesélte mosolyogva Vettelt.

Az ügy végül az akkor a Ferrarinál versenyző négyszeres világbajnok bocsánatkérésével ért véget, az FIA nem rótt ki rá büntetést, miután Vettel megígérte, hogy segít a fiatal autóversenyzők oktatásában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK