Társoldalunk:

Sainz: A Ferrarinak javulnia kell, ha vb-címért akarunk küzdeni

2021.10.30. 19:02

A spanyol pilóta többször vesztett már időt elrontott kerékcserék miatt, úgy véli, idén még beleférnek a hibák, de éles helyzetben már rontja az esélyeket, ha lassúak a bokszkiállások.

Szoros küzdelmet vívott az USA Nagydíjon Carlos Sainz a McLaren pilótái ellen, és az esélyein jelentősen rontott, hogy az egyik kerékcseréje a megszokottnál bő 3 másodperccel tovább tartott és csak 5,6 másodperc alatt ért véget. Ennek köszönhetően csak Lando Norrist tudta megelőzni, Daniel Ricciardótól már vereséget szenvedett.

A kerékcseréket szigorító technikai direktíva óta Sainz autójánál kétszer is elrontották a kerékcserétForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Peter Fox

Nem ez az első eset, hogy Sainz így jár pórul, Austin előtt két héttel Isztambulban is volt egy 8,1 másodperces kiállása, és az USA Nagydíj után már felszólalt az ügyben, úgy érezte, a Scuderiának tennie kell valamit, mert a továbbiakban, ha tényleg nagy tétre hajtanak majd, ez nem fér bele a küzdelembe.

Megint balszerencsés voltam. Ezzel foglalkoznunk kell és csapatként fejlődés szükséges, mert nem vagyunk elégedettek a helyzettel.”„Akadt már néhány [elrontott] kerékcsere, küszködünk ezzel. Nálam már ez a második hétvége volt és összesen idén a harmadik, úgyhogy sok pontot szórunk el ilyen apró problémák miatt. Szerintem az 5. helyet viszonylag könnyen elérhettük volna, ha Ricciardo elé vágunk, de ez van” – búslakodott a spanyol pilóta.

A Ferrari már idén is szoros küzdelembe bonyolódott a McLaren ellen, főleg az ősszel bevetett új erőforrás érkezése óta váltak versenyképessé a konstruktőri világbajnokság 3. helyéért, de többször elmondták, hogy az idei évben a 2022-es szezonra készülnek, és Sainz ezért úgy véli, hogy ilyen hibák nem férnek bele.

Csapatként dolgoznunk kell, hogy fejlődjünk e téren – szögezte le. – Ebbe bele kell ásnunk magunkat, mert idén lehet, hogy nem fontosak a pontok, de ha a jövőben a világbajnoki címért küzdenénk, az ilyen dolgok terén is kiválónak kell lennünk, és talán e téren vannak hiányosságaink” – jelentette ki Sainz, aki pont a McLarentől érkezett az idei szezonra a Ferrarihoz.

Sainz a csapattársával és a McLarenekkel is küzdForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Peter Fox

A hibák az egyéni pontversenyt is befolyásolják, e téren Charles Leclerc egyelőre jobban áll, 128 ponttal a világbajnokság 6. helyezettje, Sainz közvetlenül mögötte szerepel 122,5 ponttal az összetett 7. pozíciójában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK