Társoldalunk:
Hírlevél

Anthony Hamilton szerint fia még folytatja a versenyzést, és nincs rosszban Verstappennel

2021.10.29. 11:27

Lewis Hamilton apja elmondta a véleményét arról, hogy szerinte fia meddig fog még a Forma-1-ben versenyezni, illetve tiszta vizet öntött a pohárba azzal kapcsolatban, hogy valóban rosszban van-e Max Verstappennel.

Noha egy időben nem voltak jóban, Lewis Hamiltonnak sikerült rendeznie nézeteltérését az apjával, az utóbbi években így Anthony Hamilton ismét fia egyik legfőbb támaszának számít, akivel a Mercedes pilótája a versenyhétvégék alatt is rendszeresen beszél. A korábban fiát menedzselő, manapság már "csak" apaként segítő idősebb Hamilton tökéletesen tisztában van azzal is, hogy fia miként lát bizonyos dolgokat, mint például a visszavonulás kérdését, vagy a Max Verstappennel való kapcsolatát.

Lewis Hamilton és Anthony HamiltonForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Ker Robertson

Tavalyi és idei szerződéshosszabbítása előtt rendszeresen felvetődött Lewis Hamiltonnal kapcsolatban az, hogy már nincs messze a visszavonulása, ezek a hangok azonban elcsitultak az után, hogy 2023 végéig hosszabbított a Mercedesszel. Ugyanakkor mire kontraktusa végére ér, Hamilton egy hónap híján 39 éves lesz, így joggal merül fel, hogy ez-e az utolsó F1-es szerződése.

A válaszom az, hogy nem vagyok biztos abban, [hogy meddig fog versenyezni] – nyilatkozta Anthony Hamilton a talkSPORT-nak arról, szerinte fia mikor látja majd elérkezettnek az időt a visszavonulásra. – Én mindig azt mondom neki, hogy »ha még érzed magadban az erőt, és továbbra is élvezed vezetni az autót és imádsz beleülni, akkor folytasd!« És ő ezt imádja, az autó vezetését, úgyhogy azt gyanítom, folytatni fogja" – nyilatkozta idősebb Hamilton, aki az idei szezonra kitérve elmondta, „a végsőkig küzdünk, és akár nyerünk, akár veszítünk, ez már így is egy fantasztikus szezon volt."

Ami pedig fia korát illeti, szerinte már most is nagy dolog, hogy 36 évesen, Kimi Räikkönen és Fernando Alonso után a mezőny harmadik legidősebb tagjaként továbbra is a világbajnoki címekért csatázik.

„Az idősebbek közé tartozni, legyen ez bármennyi is, azt jelenti, hogy győztesek vagyunk. Nagyon ritka, hogy valaki 36-37 évesen képes ilyen szinten versenyezni nála tíz évvel fiatalabbakkal, úgyhogy számunkra minden nap egy bajnoki győzelem. Lewis az utolsó mohikánok egyike, ha jobban belegondolunk. Rosberg, Kubica és Kovalainen kortársa, ezek a srácok azonban már mind elmentek, Lewis azonban még mindig itt van, az új korszakban, ezekkel az új pilótákkal, és továbbra is ő az, akit le kell győzni."

36 évesen is tartja a tempót a fiatalokkalForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Pool

Az idei szezonban pedig Max Verstappen az, akinek esélye van erre. A holland pilóta 12 ponttal vezet Hamilton előtt az összetettben, és ahogy közeledik a szezon vége, úgy lehet egyre keményebb kettejük párharca, amely eddig sem volt híján összetűzéseknek. Noha a pályán kívül legfeljebb a sajtón keresztül szúrogattak oda a másiknak, a pályán többször is volt köztük feszültség, legutóbb az USA Nagydíj második szabadedzésén, amikor Verstappen idiótának nevezte Hamiltont.

Anthony Hamilton szerint ugyanakkor távol áll a valóságtól az a kijelentés, hogy nem kedvelik egymást.

„Nem, ez nem igaz. Kemény riválisok. Lewis ott van, ahol Max akarja, hogy legyen, Max pedig, ott, ahol Lewis akarja. Olyanok, mint a ringbe lépő bokszolók, de garantálom, hogy amikor vége a küzdelemnek, óriási ölelések, nevetések és csókok lesznek kettejük között."

A pályán azonban nincs barátság, amit szerinte Daniel Ricciardo, Lando Norris, Carlos Sainz és Charles Leclerc küzdelme bizonyít. Különösen Norris és Sainz van jóban egymással, a pályán ebből azonban semmit sem lehet észrevenni.

Nem barátok, de nem is ellenségekForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Pool

„Ezt versengésnek hívják. Ha túl barátságos vagy az ellenfeleddel, akkor egy kicsit túlságosan elveszed a lábad a gázról – mondta idősebb Hamilton. – Csak hátrébb kell nézni a mezőnyben a McLaren és a Ferrari pilótái között zajló harcra. Azok a srácok barátok, de ez versenyzés. A pályán kívül mindenki nagyon barátságos a másikkal, amikor azonban csata van... Szerelemben és háborúban mindent szabad."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK