Még Ecclestone sem merne Hamiltonra vagy Verstappenre fogadni a hajrában

Forma-1, Bernie Ecclestone
The inauguration of Jochen-Rindt-Platz in the Reininghaus district of Graz during Jochen Rindt commemorative celebrations on Thursday, 7 October 2021, in Graz. Bernie Ecclestone - 20211007_PD4346 (Photo by ERWIN SCHERIAU / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP)
Vágólapra másolva!
Érdeklődéssel figyeli az idei F1-es szezon hajráját a sportág korábbi ügyvezetője, a ma 91 éves Bernie Ecclestone is. A brit üzletember a síelés világából kapott ajánlatot.

Már ötödik éve nem Bernie Ecclestone a Forma-1 mindenható ura, de a sportág kereskedelmi jogait birtokló cégháló korábbi ügyvezetője még mindig odafigyel a világbajnokság alakulására és a háttérben is segíti az iparágban dolgozókat. Ecclestone ma 91 esztendős, a Reutersnek elárulta, a kiélezett világbajnoki csata láttán most a versenyzés minden perce érdekli őt.

Ecclestone október elején a grazi Jochen Rindt tér felavatásán Forrás: APA-PictureDesk via AFP/ERWIN SCHERIAU / APA / picturedesk.com/Erwin Scheriau

„Eddig az volt, hogy Lewis [Hamilton] indul a pole-ból, Lewis az elejétől a végéig vezet és ennyi. Ettől senki sem lett izgatott. Most várom már, hogy láthassam az összes szabadedzést és a versenyeket is – nyilatkozta. – Ha valaki azt mondaná nekem, hogy el kell adnom a házamat és az egyikükre rá kellene tennem az összes pénzt, azt mondanám, hogy menjünk rulettezni, mert bármi megtörténhet.”

Ecclestone az F1-ből való távozása óta is elfoglalt,

egyebek mellett fiúgyermeke is született, és a közelmúltban a síelés szabályozó szervezete, a FIS elnöke, Johan Eliasch elárulta, ajánlatot tett Ecclestone-nak arra vonatkozóan, hogy a rutinos üzletember csatlakozzon a tanácsadói testülethez. Ecclestone nem zárta ki a lehetőséget, de egyelőre nem kötelezte el magát.

„Azt mondtam, hogy azon múlik, hogy mivel kellene foglalkoznom és mit tehetek, hogy segítsek – mondta az otthonából adott interjúban. – Mostanában nem hallottam felőle. Az biztos, hogy síelni nem fogok” – jegyezte meg a rá jellemző humorral.

Eliasch a hétvégén, Söldenben rendezett világkupa verseny előtt beszélt a felkérésről. Korábban a Head nevű sportszergyártó vezetője volt, a brit síszövetség delegálta őt a posztra, egyebek mellett Boris Johnson brit miniszterelnök és Ecclestone is támogatta őt. A veterán üzletember rendszeresen ellátogat Kitzbühelbe és az ismert személyiségek síversenyét is támogatja.

Ecclestone rendszeresen járt a kitzbüheli síversenyre Forrás: AFP/Stefan Adelsberger

Ecclestone irányítása alatt a Forma-1 a világ egyik legnépszerűbb sporteseménye lett, részben azért, mert kéthetente, szinte az egész év folyamán látható, ráadásul ezt úgy érte el, hogy a promóciót elsősorban a versenyek rendezőire, a tévétársaságokra és a csapatokra bízta. Leváltása óta az F1 jelenlegi tulajdonosa, a Liberty Media saját marketingcsapatot is létrehozott.