Vágólapra másolva!
Nemcsak Sergio Pérez, hanem Max Verstappen is egészségügyi problémákkal küzdött az USA Nagydíjon, árulta el a Red Bull tanácsadója. A holland pilóta valamivel jobb helyzetben volt csapattársánál, de így is tennie kellett azért, hogy a lehető legfittebb maradjon.

Sergio Pérez úgy fejezte be a harmadik helyen az USA Nagydíjat, hogy utólag kiderült, élete legnehezebb versenyét futotta, mert nem elég, hogy gyomorbántalmakkal küzdött, még az itatóberendezését sem tudta használni, így nem tudott folyadékot vinni a szervezetébe, ami ráadásul a szokottnál is fontosabb lett volna.

A mexikói pilóta elmondása szerint a 20. körre teljesen kikészült, amit egyébként a fedélzeti kameráját figyelve is észre lehetett venni az olyan jelekből, mint hogy az egyenesekben igyekezett lazítani a folyamatosan begörcsölő ujjait. Ezzel szemben a futamot megnyerő Verstappen nem számolt be hasonló problémákról, ám Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója megtette ezt helyette.

Pérez és Verstappen sem volt 100%-os állapotban Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Chris Graythen

A holland pilóta itatóberendezésével ugyan nem volt probléma, de Marko Mariana Becker brazil tévériporternek elárulta, majd később az Auto Motor und Sportnak megerősítette, hogy Verstappen is gyomorpanaszokkal küzdött, és így tudott végig 100%-ig koncentrálva Lewis Hamilton előtt maradni.

„Menet közben volt olyan pont, amikor egy pillanatra minden elsötétedett előtte” – nyilatkozta Marko, majd elárulta, Verstappen hogyan próbált fitt maradni.

Pérezre pedig kiömlött a víz a rajtrácsra vezető körében, az itatócsöve őrült módjára csapkodott a pilótafülkében. Le kellett cserélnie a tűzálló maszkját, a versenyen pedig nem tudott inni. Jó teljesítményt nyújtott. Ez mindkettejük teljesítményét még magasabbra helyezi."

Verstappen legalább inni tudott menet közben Forrás: AFP/Steven Tee

Marko arra is kitért, hogy Verstappennek a futam elején bejátszott rádióüzenet tanúsága szerint még arra is volt energiája, hogy átlássa a futamot, és a valószínűleg ezt magától is tudó csapatot figyelmeztesse rá, hogy hívják be kerékcserére Pérezt, megakadályozva Hamilton további kint maradását. „Elképesztő, hogy mentálisan mennyi tartalékja van. A határon vezeti az autót, nincs jó egészségi állapotban, de így is tud a stratégiáról gondolkodni" – méltatta Marko a pontverseny éllovasát.