Társoldalunk:
Hírlevél

Optimisták a Ferrarinál Austin után, pedig két év alatt sem javultak

2021.10.26. 15:45

Charles Leclerc és Mattia Binotto is pozitívan értékelte a Ferrari szereplését az USA Nagydíjon, pedig az élmezőnyhöz viszonyított versenyképességük nem javult az utolsó ottani futam óta.

Négy pontot faragott a hátrányából a Ferrari a McLarenhez képest az USA Nagydíjon, és Mattia Bonotto szerint ez több is lehetett volna, ha nem rontják el Carlos Sainz kerékcseréjét, ami a svájci szakember szerint két elvesztett pozíciót jelentett a számára. Charles Leclerc szereplését viszont hibátlannak minősítette a Sky Italia műsorában.

Leclerc a 4. helyezett lett, de messzebb volt a győztestől, mint két évvel ezelőttForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Chris Graythen

„Charles gyönyörűen versenyzett. Végig nyomta és bizonyos időszakokban olyan gyors volt, mint az élen állók. Elnézve a dobogós helyhez viszonyított hátrányunkat, ezúttal közelebb kerültünk. Az autó is fejlődik az erőforrásnak köszönhetően. Charles-lal jó eredményt értünk el az autónkhoz képest, hibátlan versenyt futott” – nyilatkozta Binotto.

A Ferrari eredményét azonban árnyalja, hogy egy lényegében zavartalan versenyen Leclerc messzebb volt a győzelemtől, mint két évvel ezelőtt volt.Erre a Racer.com szakírója, Chris Medland hívta fel a figyelmet a Twitteren: Leclerc 2019-ben 52,239 másodperces hátránnyal lett 4. helyezett az USA Nagydíjon, idén pedig 52,246 másodperc hátrányt szedett össze vagyis a győzteshez képest még lassult is a Ferrari, ráadásul pont a 2019-es verseny előtt derült fény a rejtélyes motortrükkjükre, amit Austinban már nem is használtak.

Leclerc ettől függetlenül lelkesen nyilatkozott a futam után, kiemelte, hogy bár a Ferrari idén kevés fejlesztést vetett be, azok nagy előrelépéseket hoztak, és lehetővé tették, hogy harcoljanak a McLarennel a konstruktőri világbajnokság 3. helyéért. Jelenleg 3,5 pont a hátrányuk, öt nagydíjjal és egy sprinttel a szezon vége előtt.

„Igazából nem sokat hagytam magamban, de minden nagyon jó érzetet keltett. Ez azt is megmutatja, hogy a megfelelő irányba tartunk és csapatként versenyről versenyre fejlődünk, amit nagyszerű látni. Minden verseny más, de ez bizonyosan nagyszerű volt és az autót is remek volt vezetni” – nyilatkozta a monacói pilóta.

Binotto szerint javul a FerrariForrás: AFP/Jim Watson

„A McLaren és köztünk nagyon csekély az eltérés. Mi persze az új motorral kissé előrébb léptünk, és ez elég volt ahhoz, hogy a lehető legjobb helyzetbe kerüljünk. Noha a 2021-es szezon során 2022-re összpontosítunk, így is volt két-három fejlesztésünk, ami minden alkalommal jobbá tett minket. Ez ennek a két-három fejlesztésnek köszönhető.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK