Vágólapra másolva!
Piszkos trükknek tartotta Carlos Sainz azt, hogy Daniel Ricciardo nekiment az USA Nagydíj során, de az ausztrál pilóta szerint nem volt vészes a manőver és ellenfele is elismerte, hogy ő is ezt tette volna.

Az USA Nagydíj elejétől a végéig csatáztak egymással a McLaren és a Ferrari versenyzői, már rögtön a rajt után akadtak vitás manőverek a pilóták között és a leintéshez közeledve Daniel Ricciardo védekezés közben megcsúszott, ennek következtében koccant Carlos Sainz autójával. A spanyol pilóta ezt a rádión piszkos trükknek tartotta.

Sainz álláspontja a Sky Sportsnak adott interjú során már finomodott, de a nyomtatott sajtó képviselőinek továbbra is kifogásolta azt, hogy összeért a McLaren és a Ferrari, és a koccanásban megsérült az olasz versenyautó első vezetőszárnyának véglapja.

Sainz azt viszont elismerte, hogy Ricciardo nem feszítette túl a húrt.

„Ha nem érünk össze, akkor tisztán, tökéletesen védekezett volna, a kis koccanás miatt éreztem úgy, hogy ez határeset volt, de az ő helyében én is ugyanezt csináltam volna. Nyilvánvalóan nem próbáltam volna elérni, hogy összeérjünk, ahogy végül is megtörtént, de a belső íven haladó srácnak joga van ahhoz, kiszorítsa a kívül lévőt” – magyarázta Sainz.

„Ha sikerül jól kifejeznem magam, akkor az a lényeg, hogy joga volt azt tenni, amit tett, de szerintem a kis koccanás elkerülhető lett volna, és ezért nyilvánultam meg így a rádión, ilyenkor érzelmessé válunk, de a többi rendben volt, élvezetes, mókás csata volt” – nyilatkozta a spanyol pilóta, aki tavaly még Ricciardo helyén ült a McLarennél.

Az ausztrál versenyző az egyik legkönnyedebb figura az F1-es paddockban,

a versenyek során viszont arra törekszik, hogy megfélemlítse ellenfeleit, ahogy gyerekkori hőse, Dale Earnhardt is tette a NASCAR-ban, ezért lett Ricciardo kabalaállata a méhészborz. Az USA Nagydíj után sem volt kifogása az ellen, hogy Sainz szerint piszkos trükköt vetett be.

Ricciardo a hétvégén Earnhardtot idézte a sisakjával és kissé a versenyzésével is Forrás: Motorsport Images/Steven Tee

„Valóban? Ez menő! Szívesen leszek én a rosszfiú. Rendes srác vagyok, úgyhogy néha belefér, hogy én legyek a rosszfiú” – viccelődött, és ő is nagyon élvezetesnek tartotta a Sainz elleni csatát, azt viszont

tagadta, hogy szándékosan ütközött volna a Ferrarival a verseny hajrájában.

„Megsérült az első szárnyvéglapja, gondolom azért, mert összeértünk, hacsak nem ment neki valahol a rázóköveknek. Az én autóm szerintem rendben volt. Nyilvánvalóan az ember nem akar szándékosan nekimenni valakinek, de egy kis koccanás belefér. Amikor az ember kívülre helyezkedik, egy kissé kiszolgáltatottabb lesz, úgyhogy semmi szándékosság nem volt ebben, de szerintem ezt a kockázatot vállalta, amikor megpróbált kívülről előzni.”