Társoldalunk:
Hírlevél

A hasmenéssel is küzdő Pérez teljesen kikészült élete legnehezebb futamán

2021.10.25. 13:43

Rémálomszerű versenye volt Sergio Péreznek az USA Nagydíjon, ebből azonban kívülről mit sem lehetett érzékelni. A Red Bull mexikói pilótája az első 20 körben tudott csak rendesen vezetni.

Az USA Nagydíjat a harmadik helyen záró Sergio Pérez fizikális szempontból élete legnehezebb futamát teljesítette Austinban, ami a versenyképességét is befolyásolta. A mexikói pilóta az első etapban megtette, ami tőle telik, és kerékcserére késztette a tovább kint maradó Mercedest, utána azonban jóformán a túlélésért küzdött.

Pérez saját magával küzdött meg a dobogóértForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Chris Graythen

Pérez autójában már a rajt előtt gond adódott az itatóberendezéssel, Martin Brundle-nak a rajtrácson viszont még azt mondta, minden rendben lesz. A Red Bull szerelői viszont nem tudták időben orvosolni a problémát, így Pérez egyáltalán nem tudott inni a futam közben, ami a nagy hőség miatt már önmagában megterhelő lenne, a mexikói pilóta azonban még egy kicsit beteg is volt, ami miatt eleve jobban oda kellett volna figyelnie a folyadékpótlásra.

Borzasztó volt. Reggel hasmenéssel küzdöttem, aminek nem tudom az okait. Elég jól hidratáltam magam, de aztán az első körtől kezdve nem volt vizem, és már az első etapban nagyon küszködtem, hogy rendesen végezzem a dolgomat. Veszítettem az erőmből, és igazán nehéz volt, különösen az utolsó 30-40 kör volt hihetetlenül szenvedős" – nyilatkozta a Sky Sportsnak.

Pérez a valaha volt legkeményebb futamának nevezte az 56 körös versenyt, és elmondta, soha nem érezte még magát ilyen rosszul egy nagydíj alatt, és reméli, hogy többet nem is fogja. „A 20. körtől gyakorlatilag teljesen készen voltam" – mondta.

Nem volt 100%-os állapotban már a rajt előtt semForrás: AFP/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved./Darron Cummings

A feladatát azért így is elvégezte és behozta az autót a harmadik helyen. Azt ugyan sajnálta, hogy a fizikai korlátai miatt nem tudta tartani a tempót Verstappennel és Hamiltonnal, de talált pozitívumokat a versenyében.

„Sikerült elévágási távolságban maradnunk az élen állókhoz képest és elindítottuk a láncreakciót. Először Max tette meg Lewis ellen, majd mi is megpróbáltuk ugyanezt, ami miatt Lewisnak nem volt más lehetősége, csak az, hogy kereket cseréljen. Megakadályoztuk, hogy az optimális stratégiát fussa, úgyhogy ez nagyon jól működött."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK