Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen főnöke nem hitt a győzelemben, 25 évet öregedett az USA Nagydíj alatt

2021.10.24. 23:28

Max Verstappen és Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is kételkedett benne, hogy maguk mögött fogják tudni tartani Lewis Hamiltont az USA Nagydíjon. A harmadik helyen végző Sergio Pérez élete legnehezebb versenyén van túl.

Körömrágósra sikerült az USA Nagydíj a Red Bullnak, amely Max Verstappen révén úgy nyert, hogy az utolsó méterekig menekült a frissebb gumikon támadó Lewis Hamilton elől. Nem véletlenül nyilatkozta Christian Horner csapatfőnök, hogy 25 évet öregedett a verseny alatt, miközben nem igazán hitt benne, hogy képesek lesznek maguk mögött tartani a Mercedest.

Verstappen nyolcadszor nyert az idén

„A rajtnál hátrányba kerültünk, úgyhogy valami mással kellett próbálkoznunk – nyilatkozta az első helyet a futam elején néhány méter alatt elveszítő holland. – Elég nagy volt a gumikopás, úgyhogy agresszív megközelítést alkalmaztunk, de nem voltam benne biztos, hogy működni fog. Az utolsó néhány kör szórakoztató volt, a nagy sebességű kanyarokban csúszkálva autóztam, és nagyon boldog vagyok, hogy sikerült kitartani a végéig."

Ha Verstappen nem volt biztos benne, hogy meglesz a győzelem, akkor mit mondjon Christian Horner, aki futam közben a Sky Sports kommentátorainak nyilatkozott néhány mondatot bizonyos időközönként. Bejelentkezett például Verstappen második kiállása után is, de igencsak szűkszavú volt, utólag pedig elmondta, nem véletlenül.

„Szerintem nagyjából 25 évet öregedtem ez alatt a verseny alatt. Nem gondoltam volna, hogy elöl tudunk maradni a végén, mert annyira hosszú volt az utolsó etap, és miután legutóbb beszéltünk, már kezdtünk kifogyni a gumikból, csak akkor még nem akartam elárulni ezt. [Verstappen] megérdemli ezt a győzelmet, mert óvta a gumikat, kitartott, és gyors volt, amikor annak kellett lennie" – nyilatkozta a csapatfőnök, viccesen megjegyezve, hogy majdnem szívrohamot kapott az utolsó kör elején, amikor Mick Schumachernek köszönhetően Hamilton egy pillanatra DRS-távolságon belülre tudott kerülni.

Végül csak meglett a győzelem - Galéria!Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Chris Graythen

A Red Bull ezen a versenyen annak is örülhet, hogy közelebb került a Mercedeshez a konstruktőri pontversenyben, amihez kellett a harmadik helyen célba érő Sergio Pérez is. A mexikói pilótának már a rajt előtt gondja volt az itatórendszerével, de a rajtrácson még azt mondta, sikerült megjavítani. Nos, végül mégsem, ami miatt a forróságban egyetlen korty nélkül kellett teljesítenie az 56 kört.

„Az első körtől kezdve nem volt vizem, egyáltalán nem tudtam inni, emiatt a második etapom közepére elég nehézzé vált a helyzet, kezdtem kifogyni az erőből. Fizikálisan szerintem ez volt életem legkeményebb versenye" – nyilatkozta a mindennek tetejébe megfázással is küzdő pilóta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK