Társoldalunk:
Hírlevél

Ricciardo majdnem elsírta magát gyerekkori hőse autójának vezetése után

2021.10.24. 11:14

Nem minden körülmények között bírta volna ki sírás nélkül Dale Earnhardt Jr., a legendás NASCAR-pilóta Dale Earnhardt fiának üzenetét Daniel Ricciardo, aki az USA Nagydíj szombati napján kipróbálhatta gyerekkori hőse autóját, és Max Verstappen arcára is mosolyt csalt vele.

Daniel Ricciardót élete egyik legnagyobb élményével ajándékozta meg főnöke, miután a rendelkezésére bocsátotta a NASCAR-legenda Dale Earnhardt 1984-es Chevrolet Monte Carlóját, amellyel az Earnhardtot gyerekkori hősének tekintő ausztrál pilóta bemutatóköröket tett meg az USA Nagydíj szombati napján.

Ricciardo végigvigyorogta az egészet, majd elérzékenyült azon, hogy a 2001-ben halálos balesetet szenvedő Dale Earnhardt fia, a korábban maga is NASCAR-versenyző Dale Earnhardt Jr. megköszönte neki, amiért megemlékezik az apjáról.

Ricciardo az 1984-es Chevrolet-ban - Galéria!Forrás: AFP/Jim Watson

Az ausztrál pilóta az időmérő edzés után nyilatkozott arról, hogy milyen volt a Zak Browntól az első mclarenes dobogójáért kapott ajándék, majd Will Buxton, az F1 riportere felolvasta neki a Dale Earnhardt Jr. által a Twitterre kiposztolt következő üzenetet: „Örülök Danielnek, és azt is méltányolom, ahogyan ünnepli az édesapámat. Ez apa sok családtagjának és a szurkolóinak csal mosolyt az arcára."

Ricciardo először szóhoz sem jutott, majd azt mondta, „óó, ez klassz, ettől libabőrös leszek. Boldog vagyok, hogy jól fogadták. Ez minden, amit mondani tudok".

Közben látszott rajta, hogy egy kicsit elérzékenyült, utólag pedig elárulta, ha nem az interjúzónában lett volna, lehet, hogy elsírja magát.

„Hogy őszinte legyek, ha magánjellegű szituációban vagyunk és [Will Buxton] négyszemközt mondja ezt, mondjuk itt, a szobámban, akkor valószínűleg sírtam is volna egy kicsit. Eléggé őrült volt, de a szó boldog értelmében véve, hogy összességében méltányol a család. Akkora rajongójuk vagyok."

KAPCSOLÓDÓ CIKK

„Szenior után Juniornak is hatalmas rajongója voltam, éveken át minden NASCAR-versenyt megnéztem. Felkeltem és néztem, ahogy Junior minden februárban megpróbálja megnyerni a Daytona 500-at. Elég klassz már csupán az is, hogy felismeri és méltányolja azt, hogy támogatom az apját."

Dale Earnhardt és a híres fekete hármas 1999-benForrás: Getty Images/Jamie Squire

Nem ez az első alkalom egyébként, hogy Dale Earhnardt Jr. örömét fejezi ki amiatt, hogy Ricciardo hogyan gondol vissza az apjára, mert már akkor is támogatásáról biztosította az ausztrál pilótát, amikor az az egyéni rajtszámok 2014-es bevezetésekor idősebb Dale Earhnardt legendás hármas rajtszámát festette a sisakjára abban a betűtípusban, ahogyan az a hétszeres bajnok autóján szerepelt.

Verstappen is üzent neki

Ricciardo elárulta, hogy miután megtette a bemutatóköröket, korábbi csapattársától, Max Verstappentől kapott egy üzenetet. „Vicces volt. Visszamentem a szobámba, miután kiszálltam a NASCAR-ból, majd felvillant a telefonom, rajta a névvel, hogy Max Verstappen. Küldött nekem egy screenshotot, ahogy vigyorogva vezetek az egyenesben, oda írva, »úgy látom, élvezted«. Úgyhogy a nyitott sisak jó ötlet volt. Vicces, azt hiszem Rachel [Brookes, a Sky Sports riportere] próbált kérdezni tőlem néhányat utána, de még mindig tele voltam adrenalinnal. Meglep, hogy még mindig ébren vagyok, de egy kis koffein az időmérő előtt átsegített a nehezén. Mindenesetre ma jól fogok aludni."

Ricciardo arcáról nem lehetett letörölni a vigyort

A McLaren versenyzője az autó vezetéséről azt mondta, hogy „nagyon durva volt, annyira szórakoztató, és közben annyira más is. Egyértelműen nagyon élveztem, mert annyira nyers és idegen. A zaj, ahogyan váltom a sebességet, az üléspozíció. Minden annyira különleges. És ez Dale autója, aki az egyik legnagyobb hősöm, ami szürreálissá tette az élményt."

Mindezt pedig fokozta, hogy az USA Nagydíj helyszínén, tömött lelátók előtt mehetett. „Ha kibéreltünk volna egy pályát valahol áprilisban, az nem lett volna ugyanilyen. Úgyhogy nagyon hálás vagyok, amiért Zak [Brown] idereptette a kocsit."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK