Verstappen abban sem volt biztos, hogy teljesíteni tudja utolsó gyorskörét

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull, USA Nagydíj 2021, szombat
Red Bull's Dutch driver Max Verstappen takes a turn as he races during the qualifying session at the Circuit of The Americas in Austin, Texas, on October 23, 2021, ahead of the Formula One United States Grand Prix. - Max Verstappen in a Red Bull stormed to pole position for the US Grand Prix on Saturday, edging out title rival and Mercedes' world champion Lewis Hamilton. (Photo by Jim WATSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen elárulta, az eső miatt abban is kételkedett, hogy nem dobja el az autót az USA Nagydíj időmérőjének utolsó körében. Sergio Pérez elárulta, az eső nagyon rosszul jött ki számára.

Idei legjobb időmérős eredményét állította be a Red Bull az USA Nagydíj kvalifikációján. Max Verstappen megszerezte a pole pozíciót, Sergio Pérez pedig a 3. helyet, csakúgy, mint a második spielbergi hétvégén.

Verstappen pályafutésa 12. pole-ját szerezte meg Forrás: AFP/Jim Watson

A holland pilóta a Q3 első körei után még a 2. helyet foglalta el csapattársa mögött, és meg is jegyezte, hogy az a köre nem sikerült jól. Utána Lewis Hamilton is megelőzte, ráadásul közben elkezdett szemerkélni az eső, mindezek ellenére végül jelentősen tudott javítani.

Szerintem nagyon erős teljesítmény a részünkről, hogy csapatként megszereztük az első és a harmadik helyet – nyilatkozta Verstappen a leintés utáni interjúk során. – Reméljük, hogy jól rajtolunk, aztán csapatként összedolgozunk majd, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.”

Pérez minden eddiginél közelebb volt ahhoz, hogy megszerezze pályafutása első pole pozícióját, ám végül csapattársától is kikapott, és 15 ezred híján Hamiltont sem tudta visszaelőzni. A mexikói pilóta szerint Verstappennel ellentétben őt kifejezetten hátráltatta az eső.

„Nagyon közel voltunk az utolsó körben – kezdte. – Csapatként remek munkát végeztünk, de sajnos az utolsó köröm nem sikerült olyan jól. Az első szektorban viszonylag sokat javítottam, de nem voltam képes ezt tartani. Az utolsó szektorban az eső nagyon rosszul jött ki. Voltak esőcseppek, és két kanyarban is tapadást veszítettem, láttam, hogy nő a lemaradásom.

Az időmérő előtt úgy tűnt, hogy a Red Bull akár bajba is kerülhet, ugyanis mindkét autó hátsó szárnyát ragasztóval kezelték. Végül kiderült, hogy az egésznek nagyobb volt a füstje, mint a lángja, és Christian Horner elmondta, hogy az egész még a harmadik szabadedzésen kezdődött.

Pérez még Verstappennél is gyorsabb volt a Q3 elején, de végül be kellett érnie a 3. hellyel Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Chris Graythen

„Az egyik szerelő hajszálrepedést talált, így nem volt más választásunk, mint hogy kicseréljük az alkatrészt – válaszolta a Sky Sports kérdésére. – Valószínűleg nem lett volna probléma, de az autók nagy megpróbáltatásnak vannak itt kitéve. A szerelő jól látta.”