Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton: Mindent beleadtam, de a Red Bull jobb volt

2021.10.24. 23:03

A győzelemre is esélyes volt, de Lewis Hamilton kénytelen volt beérni a 2. hellyel az USA Nagydíjon. A leggyorsabb körért járó bónuszponttal csökkentette a veszteséget Max Verstappennel szemben.

Lewis Hamilton egy statisztikailag számára kedvező pályán szenvedett vereséget legnagyobb ellenfele, a világbajnoki pontversenyt már 12 ponttal vezető Max Verstappentől. A Red Bull pilótája a pole pozícióból rajtolt, de Hamilton az 1-es kanyarban megelőzte őt, így az első bokszkiállásáig vezette az USA Nagydíjat.

Hamilton eleinte vezette az USA Nagydíjat - GalériaForrás: AFP/Jim Watson

Úgy tűnt, Hamilton az első etap során lassabb volt Verstappennél, de a Red Bull nem tudott támadási pozícióba kerülni. Hamilton a kerékcserék után az üldöző szerepébe került, a következő bokszkiállásokig csökkentette a hátrányát az ismét korán kiálló ellenfeléhez képest és a harmadik etap során ugyanez a feladat jutott neki.

Hamilton az utolsó körre felzárkózott Verstappen mögé,a turbulens levegőben viszont nem tudott támadást indítani, így kénytelen volt a célba kísérni ellenfelét, aki újabb 6 ponttal növelte az előnyét a világbajnoki pontversenyben, miután a brit pilóta teljesítette a leggyorsabb versenykört, így egy bónuszpontot szerzett az USA Nagydíjon. A vereség ellenére Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a rádión méltatta versenyzőjét.

„Először is gratulálok Maxnak, nagyszerű munkát végzett ma – nyilatkozta a brit pilóta. – Nagyon kemény verseny volt. Jól rajtoltam, abszolút mindent beleadtam, de végső soron ők voltak fölényben ezen a hétvégén, úgyhogy ennél többet nem igazán kívánhattunk. Nagy-nagy köszönet a csapatomnak a remek kerékcserékért és a hétvégén elvégzett kemény munkáért.”

A másik Mercedest vezető Valtteri Bottas a 9. helyről rajtolva küzdelmes versenyen a 6. helyig tudott felzárkózni, így megerősítette helyét az egyéni világbajnokság 3. helyén, de a Mercedes ezúttal kevesebb pontot szerzett a nagy rivális Red Bullnál. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a vereség ellenére sem volt elégedetlen a Sky Sports műsorában.

Bottas sok időt vesztett Cunoda mögött - GalériaForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Chris Graythen

„Érdekes stratégiai játszmák zajlottak és nagyszerű versenyzést láthattunk. Úgy éreztük, hogy a végén ráhajthatunk, de végül nem sikerült, amikor az ember közel kerül egy másik autóhoz, nehéz dolga van. A [Red Bull] szuper agresszív volt az első kerékcserével. Bátrak voltak, ahogy mi tettük Bahreinben, aztán tartották magukat a második etap során.”

„Úgy éreztük, hogy elég gyorsak vagyunk, hogy elkapjuk őket, de megérdemelték ma a győzelmet – ismerte el. – Személy szerint, a 2. hely jobb annál, amire számítottam.”

Bottasnak az idei hatodik belsőégésű motor beszerelése után nem volt szerencséje, az időmérőn csak a 4. helyet érte el, így az öthelyes rajtbüntetéssel a 9. helyről kezdhetett, de csak az utolsó etap során tudott érdemi előrelépést tenni. Végül a 6. helyen intette le a kockás zászló, de a Mercedesszel ennél ő is többet remélt.

„Nehéz volt, ahogy erre számítottam is, de az még trükkösebbé tette, hogy az első etap során beragadtam az Alpha Taurik mögé és nem tudtam lehagyni őket, így sok időt vesztettem. Az sem segített, hogy nem volt biztonsági autós fázis, úgyhogy sikerült valamelyest előrébb jönni, de elég lassan.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK