Vágólapra másolva!
A Forma-1 2019 óta először tért vissza az Egyesült Államokba, hogy Texasban fussa le az USA Nagydíjat, a mezőny nagy része pedig annyira örül ennek, hogy egyedi sisakfestéssel készült a hétvégére. Volt, aki gyerekkori hőse előtt tisztelgett, más "seriffnek öltözött", de olyan pilóták is akadtak, akik nem amerikai ihletésű dizájnt választottak.

Mióta eltörölték az F1-ben azt az értelmetlen szabályt, hogy egy versenyző egy szezonban legfeljebb kétszer változtathat jelentősen a sisakfestésén, visszatért a pilóták kísérletezési kedve, és sokan választanak új sisakdizájnt a hazai versenyükre, vagy valamelyik számukra kedves futamra. Az idei USA Nagydíjon pedig eddig nem látott dömping tapasztalható, a 20 pilótából ugyanis 10, azaz a mezőny fele a megszokottól eltérő festéssel versenyez. Az alábbiakban összegyűjtöttük ezeket.

Valtteri Bottas új sisakfestését barátnője, Tiffany Cromwell tervezte, és igyekezett mindent megjeleníteni, ami Texashoz és az állam fővárosához kötődik. A sisak állrészén a texasiak híres köszönése olvasható, de vannak utalások a country zenére és az utcai művészekre is, és persze az austini pálya rajza is ott figyel.

Lando Norris Bottasszal ellentétben nem kifejezetten Texas, hanem összességében az USA előtt tisztelgett azzal, hogy az amerikai zászló színeibe borította BELL sisakját.

Az egyik legkedvesebb dizájn egyértelműen Daniel Ricciardóé, aki gyerekkori hőse, a 2001-ben halálos balesetet szenvedett NASCAR-legenda Dale Earnhardt emléke előtt adózik ezzel a fekete bukósisakkal, ami a "megfélemlítő" híres sisakját idézi meg. Ricciardo egyébként egy főnökével kötött fogadást megnyerve a hétvégén vezetheti Earnhardt 1984-es Chevrolet Monte Carlóját, vélhetően emiatt is készült ehhez passzoló sisakkal.

Leclerc sisakján nem annyira szembetűnő a változás és nem is az amerikai futamhoz kapcsolódik. A monacói pilóta a Richard Mille óragyártó 20. születésnapjára emlékezett meg, illetve arra, hogy 10 éve működik együtt személyes szponzorával.

Fernando Alonso festése sem amerikai ihletésű, ám így is nagyon szép gesztus a kétszeres világbajnoktól, aki a vulkánt ábrázoló dizájnnal a Kanári-szigetek északnyugati tagján, La Palmán kitört és egy hónapja pusztító Cumbre Vieja vulkán miatt mindenét elveszítő több ezer embert igyekezett támogatásáról biztosítani ezzel a festéssel.

Cunoda Juki aż őszt ábrázoló sisakkal vesz részt az USA Nagydíj hétvégéjén, amelyet valójában hazai versenyére, a korábban törölt Japán Nagydíjra terveztetett, ám úgy volt vele, hogy ha már Szuzukában nem lesz futam, itt azért ebben versenyez.ú

Lance Stroll bukóját nem is ő maga, hanem az Aston Martin egyik szponzorának felhívása keretében a rajongók választhatták meg, akik az űr és a vadnyugat témája közül választhattak, és végül előbbi mellett döntöttek.

George Russell úgy döntött, ezen a hétvégén ő lesz a seriff a mezőnyben, és egy hamisítatlan texasi bukóval készült az USA Nagydíjra.

Ha Russell sisakja hamisítatlan texasi, akkor ugyanez elmondható Mick Schumacheréről is, aki a texasi lobogó színeit és az azon található magányos csillagot hordozza a bukóján. Az elképesztő részletességgel megalkotott festést közelebbről megnézve az is látható, hogy a sisak állrészén a cowboy csizmákra hajazó motívum is helyet kapott.

Schumacher csapattársa a texasi élővilág egyik nevezetes tagját, egy csörgőkígyót jelenített meg, de texasi motívumokat is elhelyezett a festésben.