Räikkönent nem érdekli, a fiatalok kedvelik a netflixes F1-sorozatot

Forma-1, USA Nagydíj, Kimi Räikkönen, Alfa Romeo
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 21: Kimi Raikkonen of Finland and Alfa Romeo Racing plays basketball on the NBA court in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 21, 2021 in Austin, Texas. Jared C. Tilton/Getty Images/AFP (Photo by Jared C. Tilton / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Nem mindenkinek olyan lesújtó a véleménye a Netflix F1-es sikersorozatáról, a Drive to Survive-ról, mint Max Verstappennek, de az idősebb versenyzők elismerték, őket nem érdekli a tartalma.

Éles kritikát fogalmazott meg Max Verstappen a Netflixen futó Drive to Survive sorozattal kapcsolatban, a holland pilóta azt kifogásolta, hogy a szerkesztési elvek miatt olykor túldramatizálják az eseményeket és eltorzítják a valóban megtörtént ügyeket. Kimi Räikkönen a tőle megszokott közönnyel tárgyalta a kérdést.

Räikkönent nem érdekli az F1-es dokusorozat Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Jared C. Tilton

„Nem néztem meg, úgyhogy fogalmam sincs, hogy mit csináltak – ismerte el. – Néha azzal próbálkoznak, hogy mindig érdekes legyen. Ez jó vagy rossz? Nem tudom biztosan, de mindenki önállóan el tudja dönteni” – nyilatkozta az idén visszavonuló pilóta, és kortársa, Fernando Alonso is azt mondta, ő nem nézte meg a sorozatot, miután van sajátja az Amazonon.

A helyszíni tudósítók által megkérdezett versenyzők közül csak Lando Norris reagált közvetlenül Verstappen kritikájára,

de ő is úgy tette ezt, hogy saját bevallása szerint egyetlen részt sem látott még végig, csak alkalmanként néz bele az epizódokba. „Részemről rendben van, de Max nevében nem beszélhetek” – mondta.

„Én elégedett vagyok, szerintem ez menő dolog, különösen akkor, amikor Amerikába jövünk, nagyon sok emberrel lehet találkozni, akik azért érdeklődnek a Forma-1 iránt, mert megnézték a Drive to Survive-ot. Szerintem én jól mutatok benne, remélem, hogy nem fest rólam rossz képet, nem nézek ki idiótának vagy ilyesmi. Szerintem jó munkát végeznek.”

A sorozat egyik visszatérő karaktere, Daniel Ricciardo

szintén úgy vélte, hogy a sorozat sokat tesz az F1 amerikai ismertségének. Szerinte előfordul, hogy versenyzőként szüksége van a privát szférájára, de a stáb tiszteletben tartotta, ha azt kérte, hogy hagyják magára, ezért úgy érzi, „rendben van” a Netflix F1-es sorozata.

Ricciardo szeret szerepelni, az F1 riporterének austini akcentussal adott interjút

Kifejezetten üdvözölte a jelenséget Esteban Ocon, aki odáig ment, hogy a Netflix „sokat változtatott az életén”, mert bemutatta a nézőknek azt, hogy mennyire vissza akart térni a mezőnybe a Mercedes tesztpilótai állásából. „A nehéz idők során ez kijött és az emberek láthatták, hogy mennyire vágyom újra a vezetésre, és ez talán segítette a pályafutásomat, hogy visszatérjek” – mondta.

A mezőny egyik botrányhős tagja, Nyikita Mazepin is szívesen dolgozik a forgatócsoporttal, a következő évadból némi ízelítőt adva elmondta, hogy a stáb elkísérte őt az otthonába, az egyetemre és más helyeken is sok időt töltöttek együtt. Pozitívumnak tartja, hogy a pilóták emberi oldalát is megmutatják, így látszik, hogy „tulajdonképpen emberek vannak a sisakok mögött, akik nem ugyanolyanok, mint mindenki más.”