Társoldalunk:
Hírlevél

Räikkönent nem érdekli, a fiatalok kedvelik a netflixes F1-sorozatot

2021.10.22. 16:45

Nem mindenkinek olyan lesújtó a véleménye a Netflix F1-es sikersorozatáról, a Drive to Survive-ról, mint Max Verstappennek, de az idősebb versenyzők elismerték, őket nem érdekli a tartalma.

Éles kritikát fogalmazott meg Max Verstappen a Netflixen futó Drive to Survive sorozattal kapcsolatban, a holland pilóta azt kifogásolta, hogy a szerkesztési elvek miatt olykor túldramatizálják az eseményeket és eltorzítják a valóban megtörtént ügyeket. Kimi Räikkönen a tőle megszokott közönnyel tárgyalta a kérdést.

Räikkönent nem érdekli az F1-es dokusorozatForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Jared C. Tilton

„Nem néztem meg, úgyhogy fogalmam sincs, hogy mit csináltak – ismerte el. – Néha azzal próbálkoznak, hogy mindig érdekes legyen. Ez jó vagy rossz? Nem tudom biztosan, de mindenki önállóan el tudja dönteni” – nyilatkozta az idén visszavonuló pilóta, és kortársa, Fernando Alonso is azt mondta, ő nem nézte meg a sorozatot, miután van sajátja az Amazonon.

A helyszíni tudósítók által megkérdezett versenyzők közül csak Lando Norris reagált közvetlenül Verstappen kritikájára, de ő is úgy tette ezt, hogy saját bevallása szerint egyetlen részt sem látott még végig, csak alkalmanként néz bele az epizódokba. „Részemről rendben van, de Max nevében nem beszélhetek” – mondta.

„Én elégedett vagyok, szerintem ez menő dolog, különösen akkor, amikor Amerikába jövünk, nagyon sok emberrel lehet találkozni, akik azért érdeklődnek a Forma-1 iránt, mert megnézték a Drive to Survive-ot. Szerintem én jól mutatok benne, remélem, hogy nem fest rólam rossz képet, nem nézek ki idiótának vagy ilyesmi. Szerintem jó munkát végeznek.”

A sorozat egyik visszatérő karaktere, Daniel Ricciardo szintén úgy vélte, hogy a sorozat sokat tesz az F1 amerikai ismertségének. Szerinte előfordul, hogy versenyzőként szüksége van a privát szférájára, de a stáb tiszteletben tartotta, ha azt kérte, hogy hagyják magára, ezért úgy érzi, „rendben van” a Netflix F1-es sorozata.

Ricciardo szeret szerepelni, az F1 riporterének austini akcentussal adott interjút

Kifejezetten üdvözölte a jelenséget Esteban Ocon, aki odáig ment, hogy a Netflix „sokat változtatott az életén”, mert bemutatta a nézőknek azt, hogy mennyire vissza akart térni a mezőnybe a Mercedes tesztpilótai állásából. „A nehéz idők során ez kijött és az emberek láthatták, hogy mennyire vágyom újra a vezetésre, és ez talán segítette a pályafutásomat, hogy visszatérjek” – mondta.

A mezőny egyik botrányhős tagja, Nyikita Mazepin is szívesen dolgozik a forgatócsoporttal, a következő évadból némi ízelítőt adva elmondta, hogy a stáb elkísérte őt az otthonába, az egyetemre és más helyeken is sok időt töltöttek együtt. Pozitívumnak tartja, hogy a pilóták emberi oldalát is megmutatják, így látszik, hogy „tulajdonképpen emberek vannak a sisakok mögött, akik nem ugyanolyanok, mint mindenki más.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK