Hamilton elmondta, milyen a pályán kívüli kapcsolata Verstappennel

Forma-1, Orosz Nagydíj, Red Bull, Max  Verstappen, Lewis Hamilton, Mercedes
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 26: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP and second placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talk in the press conference after the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 26, 2021 in Sochi, Russia. (Photo by Andy Hone - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is elmondta a véleményét az idei világbajnoki címért folyó harc két főszereplője, maga a hétszeres világbajnok és Max Verstappen kapcsolatáról, amelyre a jelek szerint nincsenek hatással a korábbi ütközések.

Lewis Hamilton és Max Verstappen idei küzdelme rég nem látott rivalizálást hozott a Forma-1-be, a korábbi vitás eseteik ellenére a két pilóta azonban nem utálkozik, és felnőttként kezeli a helyzetet. Legalábbis Valtteri Bottas szerint, aki úgy véli, olykor a pályán történtek hevében normális, ha mondanak valamit a másikra, de Hamilton és Verstappen ettől eltekintve normális viszonyt ápol egymással.

Verstappen és Hamilton között alapesetben nem szoktak előfordulni szócsaták Forrás: Getty Images/Motorsport Images/Andy Hone

A vb-címre hajtó két pilóta az idén már kétszer is összeütközött, és a silverstone-i, illetve a monzai csattanásuk után sem maradt el a sajtóban folytatott szájkarate. Emellett azonban a különböző sajtótájékoztatókon, illetve azok előtt és után látszólag gond nélkül váltanak néhány szót egymással. „Ha megnézem azt, ami Törökországban volt, ott beszélgettek, és minden normálisnak tűnt. Ez versengés, amikor pedig az ember keményen küzd valakivel a pályán, nem próbál meg barátokat szerezni.

– nyilatkozta Bottas Austinban, majd hozzátette, „ha a dobogón egymás mellett álltok azzal, akivel korábban kerék a kerék elleni csatát vívtál, még benned van az adrenalin és feszült lehetsz, de ez a sportban teljesen normális."

A Bottas által elmondottakat erősítette meg Hamilton is, aki úgy látja, most is ugyanolyan a kapcsolata Verstappennel, mint tavaly, amikor még nem a világbajnoki címért harcoltak.

„Erről nem tudok sokat mondani, mivel limitált a kommunikációnk. Talán egyes versenyzők több időt töltenek egymással. Én nem mondanám, hogy bárkihez is különösebben közel állnék a mezőnyből. Tavaly is láttuk egymást a pályán, köszöntünk, és az idén is ugyanez a helyzet. Személy szerint nekem nincs különbség."

A két ütközés után sem mérgesedett el a viszonyuk Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Verstappen egyelőre nem nyilatkozott az USA Nagydíjon a témában, de a Netflix Drive to Survive című F1-es sorozatának bojkottálása kapcsán elmondta, számít rá, hogy majd igyekeznek felnagyítani a Hamilton és közte húzódó olykori ellentéteket, ő azonban nem híve a mesterkélt rivalizálásnak.