Társoldalunk:
Hírlevél

Újabb részletek derültek ki Newey biciklis balesetéről

2021.10.21. 11:59

Helmut Marko elárulta, Bernie Ecclestone-nak is köszönhető, hogy Adrian Newey gyorsan felépült egy súlyos, biciklis balesetéből. A brit szakemberre a hétvégén is számítanak az USA Nagydíjon.

Kerékpáros balesetet szenvedett a nyár folyamán Adrian Newey, árulta el nemrég Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója. Newey az augusztus 1-jén rendezett Magyar Nagydíjon még személyesen is részt vett, utána viszont eltűnt a nyilvánosság elől, és legközelebb csak az előző, Török Nagydíjon bukkant fel ismét.

Newey a Török Nagydíjon tért visszaForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Ez önmagában nem lenne meglepő, mert a tervezőzseni már nem csak a Red Bull F1-es projektjével foglalkozik, de Marko elmondta, hogy a baleset miatt kellett nélkülözniük a brit mérnök szakértelmét. Az F1-Insidernek kifejtette, hogy milyen szerencsés egybeesés segítette Newey gyors felépülését és újbóli munkába állását.

Nagyon súlyos volt – ismerte el az osztrák veterán. – Adriannek több csontja is eltört és fejsérülései is voltak. Szerencsére, Bernie Ecclestone pont Horvátországban volt, ugyanakkor. Bernie szoros kapcsolatban van a horvát hatóságokkal és biztosította, hogy Adrian rögtön a legjobb orvosi kezelést kapja. Bernie azt is megszervezte, hogy visszaszállítsák őt Angliába” – nyilatkozta.

A Red Bull a Brit Nagydíj óta ismét a hátrányban van a Mercedeshez képest, bár a különböző versenyszituációk és büntetések miatt Max Verstappen továbbra is vezeti az egyéni pontversenyt Lewis Hamilton ellen.

A nyers tempó tekintetében viszont a címvédő ismét fölénybe került, ez különösen a Török Nagydíjon mutatkozott meg, ahol a Red Bull sem remekelt, a szabadedzések után alaposan át kellett gondolniuk a beállításokat, és ebben már Newey is sokat segített.

Ecclestone a Jochen Rindt tér felavatásán, Grazban, október 7-énForrás: APA-PictureDesk via AFP/ERWIN SCHERIAU / APA

„Rögtön észrevette, hogy gondjaink vannak az autó beállításával, úgyhogy nem volt más választásunk – ismerte el Marko. – A jövőben ennek javulnia kellene. Ismét a legtöbbet ki kell hoznunk az autóból ahhoz, hogy legyen esélyünk. Remélem, hogy ezt már ezen a hétvégén is meg tudjuk tenni Austinban.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK