Red Bull: Elkeserítő, hogy szándékossággal vádolták Verstappent

Forma-1, Olasz Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull, Lewis Hamilton, Mercedes
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (L) gets out of his car following a collision with Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (unseen) during the Italian Formula One Grand Prix at the Autodromo Nazionale circuit in Monza, on September 12, 2021. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem felejtették el a Red Bullnál, hogy Max Verstappen és Lewis Hamilton kétszer is összeütközött, de Christian Horner szerint maguk mögött hagyták a történteket.

Rendkívül szoros küzdelem zajlik a Forma-1 idei egyéni világbajnoki címéért, Max Verstappen és Lewis Hamilton az idénynyitó óta verseng a végső sikerért, ennek részeként Silverstone-ban és Monzában össze is ütköztek, Verstappen mindkét alkalommal kiesett, Hamilton viszont megnyerte a Brit Nagydíjat.

A Red Bull tagadja, hogy Verstappen direkt kiejtette Hamiltont az Olasz Nagydíjon Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A sportfelügyelők szerint inkább Hamiltont lehetett okolni az ütközésért, ezért büntetést kapott, de így is megnyerte a versenyt, Verstappen viszont a baleset következményei miatt kénytelen volt motort cserélni az Orosz Nagydíjon, ami rajtbüntetést hozott a számára. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke továbbra is kitart amellett, hogy Hamilton hibázott az esetnél.

– nyilatkozta a Guardiannek. – Sajnos a végkifejlet elég torz lett, mert nekünk totálkáros lett egy autónk, elvesztettünk egy motort, ő pedig megnyerte a versenyt, így lényegében nem kapott büntetést, pedig őt ítélték meg vétkesnek, de ezt magunk mögött hagytuk. Oké, nem jött ki a lépés, de a dolgok kiegyenlítődnek az év során.”

A következő ütközet Olaszországban történt, ismét Verstappen védekezett, de a pálya nyomvonalából adódóan úgy vélte, Hamilton nem hagyott neki elég helyet. A sportfelügyelők inkább őt hibáztatták, majd brit veteránok is bírálták őt, főleg az 1996-os világbajnok Damon Hill, aki már a pályán szándékossággal vádolta őt a Sky Sports műsorában.

„Maxot elkeserítették ezek a megjegyzések. Mindenkinek joga van a véleményéhez, de ez elkeserítő, mert abszolút nem ez volt a helyzet” – szögezte le Horner.

A csapatfőnökök eltérő filozófiákat képviselnek Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Dan Istitene

A szópárbaj kiterjedt a csapatfőnökökre is, elsősorban a Brit Nagydíj után, amikor Horner és a Mercedest irányító Toto Wolff egymás hozzáállását is kifogásolta. Horner elmondta, nem érzi, hogy le kellene ülnie Wolffal tisztázni a nézeteltéréseket.

„Nincs semmi bajom Totóval, de nagyon különböző emberek vagyunk. Én hajlamos vagyok nagyon direkt, egyenes lenni, én mindig is így működtem. Ő másként intézi a dolgait, de nagyon tisztelem azt, amit elért.”