Társoldalunk:

Red Bull: Elkeserítő, hogy szándékossággal vádolták Verstappent

2021.10.21. 06:14

Nem felejtették el a Red Bullnál, hogy Max Verstappen és Lewis Hamilton kétszer is összeütközött, de Christian Horner szerint maguk mögött hagyták a történteket.

Rendkívül szoros küzdelem zajlik a Forma-1 idei egyéni világbajnoki címéért, Max Verstappen és Lewis Hamilton az idénynyitó óta verseng a végső sikerért, ennek részeként Silverstone-ban és Monzában össze is ütköztek, Verstappen mindkét alkalommal kiesett, Hamilton viszont megnyerte a Brit Nagydíjat.

A Red Bull tagadja, hogy Verstappen direkt kiejtette Hamiltont az Olasz NagydíjonForrás: AFP/Andrej Isakovic

A sportfelügyelők szerint inkább Hamiltont lehetett okolni az ütközésért, ezért büntetést kapott, de így is megnyerte a versenyt, Verstappen viszont a baleset következményei miatt kénytelen volt motort cserélni az Orosz Nagydíjon, ami rajtbüntetést hozott a számára. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke továbbra is kitart amellett, hogy Hamilton hibázott az esetnél.

Szerintem Lewis tisztában volt azzal, hogy milyen kockázatot vállal és a sportfelügyelők inkább őt látták hibásnak – nyilatkozta a Guardiannek. – Sajnos a végkifejlet elég torz lett, mert nekünk totálkáros lett egy autónk, elvesztettünk egy motort, ő pedig megnyerte a versenyt, így lényegében nem kapott büntetést, pedig őt ítélték meg vétkesnek, de ezt magunk mögött hagytuk. Oké, nem jött ki a lépés, de a dolgok kiegyenlítődnek az év során.”

A következő ütközet Olaszországban történt, ismét Verstappen védekezett, de a pálya nyomvonalából adódóan úgy vélte, Hamilton nem hagyott neki elég helyet. A sportfelügyelők inkább őt hibáztatták, majd brit veteránok is bírálták őt, főleg az 1996-os világbajnok Damon Hill, aki már a pályán szándékossággal vádolta őt a Sky Sports műsorában.

„Maxot elkeserítették ezek a megjegyzések. Mindenkinek joga van a véleményéhez, de ez elkeserítő, mert abszolút nem ez volt a helyzet” – szögezte le Horner.

A csapatfőnökök eltérő filozófiákat képviselnekForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Dan Istitene

A szópárbaj kiterjedt a csapatfőnökökre is, elsősorban a Brit Nagydíj után, amikor Horner és a Mercedest irányító Toto Wolff egymás hozzáállását is kifogásolta. Horner elmondta, nem érzi, hogy le kellene ülnie Wolffal tisztázni a nézeteltéréseket.

„Nincs semmi bajom Totóval, de nagyon különböző emberek vagyunk. Én hajlamos vagyok nagyon direkt, egyenes lenni, én mindig is így működtem. Ő másként intézi a dolgait, de nagyon tisztelem azt, amit elért.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK