Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen nem hajlandó részt venni a netflixes F1-sikersorozatban

2021.10.21. 20:32

Éles kritikát fogalmazott meg Max Verstappen a Netflixen futó, Drive to Survive című sorozattal kapcsolatban. Megérti, hogy miért van rá szükség, de nem akar benne részt venni.

A Forma-1 amerikai térhódításának egyik sikeres eszköze a Netflixen futó, már a negyedik évadára készülő Drive to Survive című sorozat, ami dokumentarista megközelítéssel, de előre meghatározott narratívák alapján szerkesztve mutatja be az adott évet megelőző F1-es szezon eseményeit.

Verstappen nem szereti az amerikai dokusorozatotForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

A sorozat a tengerentúlon új közönséget tudott megnyerni a sportágnak, de sokan bírálják is azért, mert nem egészen hiteles képet fest a versenyzők közötti rivalizálásról, több eseményt torzítva dolgoznak fel és jellemzően túldramatizálják a történteket. A kritikusok közé tartozik Max Verstappen is, aki az USA Nagydíj előtt közölte, hogy nem tartja hitelesnek a sorozatot.

Megértem, hogy szükség van [a sorozatra] azért, hogy megdobja a népszerűséget Amerikában, de az én versenyzői szemszögemből nem szeretek a részese lenni” – jelentette ki az Associated Pressnek. A holland pilóta indoklása szerint az általa adott interjúk részleteit olyan eseményekkel hozták összefüggésbe, amelyekről nem beszélt és szerinte „sokat kamuznak” a sorozatban.   

„Sok volt a mesterkélt rivalizálás, amelyek nem igazán léteznek, ezért úgy döntöttem, hogy nem veszek részt benne és a továbbiakban nem adok interjúkat, mert akkor nincs mit megmutatni. Nem olyan ember vagyok, aki szereti a drámázást, én csak tényeket akarok és valóban megtörtént eseményeket” – jelentette ki.

A sorozat történetében ez az első alkalom, amikor éles versengés zajlik a világbajnoki címért, ráadásul Verstappen és ellenfele, Lewis Hamilton a pályán többször is összeütközött, valamint egyszer személyesen, a vállukkal is meglökték egymást. A holland pilóta számít is rá, hogy ez a jelenet bekerül majd a következő évadba.

A netflixes sorozat külön epizódban dolgozta fel Sebastian Vettel és a Ferrari szakítását isForrás: Getty Images/Peter Fox

A Drive to Survive következő évadát már rögzítik, a stáb minden héten egy vagy több F1-es csapat munkáját követi, előfordulnak tematikus, csapatokon belüli konfliktusokra összpontosító epizódok is, de jellemzően a középmezőny és a sereghajtók közötti versengésre fókuszálnak, mert az élcsapatok kevésbé hajlandók együttműködni a forgatócsoporttal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK