Verstappen nem hajlandó részt venni a netflixes F1-sikersorozatban

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, USA Nagydíj
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 21: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing looks on in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 21, 2021 in Austin, Texas. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Éles kritikát fogalmazott meg Max Verstappen a Netflixen futó, Drive to Survive című sorozattal kapcsolatban. Megérti, hogy miért van rá szükség, de nem akar benne részt venni.

A Forma-1 amerikai térhódításának egyik sikeres eszköze a Netflixen futó, már a negyedik évadára készülő Drive to Survive című sorozat, ami dokumentarista megközelítéssel, de előre meghatározott narratívák alapján szerkesztve mutatja be az adott évet megelőző F1-es szezon eseményeit.

Verstappen nem szereti az amerikai dokusorozatot Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

A sorozat a tengerentúlon új közönséget tudott megnyerni a sportágnak, de sokan bírálják is azért, mert nem egészen hiteles képet fest a versenyzők közötti rivalizálásról, több eseményt torzítva dolgoznak fel és jellemzően túldramatizálják a történteket. A kritikusok közé tartozik Max Verstappen is, aki az USA Nagydíj előtt közölte, hogy nem tartja hitelesnek a sorozatot.

– jelentette ki az Associated Pressnek. A holland pilóta indoklása szerint az általa adott interjúk részleteit olyan eseményekkel hozták összefüggésbe, amelyekről nem beszélt és szerinte „sokat kamuznak” a sorozatban.

„Sok volt a mesterkélt rivalizálás, amelyek nem igazán léteznek, ezért úgy döntöttem, hogy nem veszek részt benne és a továbbiakban nem adok interjúkat, mert akkor nincs mit megmutatni. Nem olyan ember vagyok, aki szereti a drámázást, én csak tényeket akarok és valóban megtörtént eseményeket” – jelentette ki.

A sorozat történetében ez az első alkalom, amikor éles versengés zajlik a világbajnoki címért,

ráadásul Verstappen és ellenfele, Lewis Hamilton a pályán többször is összeütközött, valamint egyszer személyesen, a vállukkal is meglökték egymást. A holland pilóta számít is rá, hogy ez a jelenet bekerül majd a következő évadba.

A netflixes sorozat külön epizódban dolgozta fel Sebastian Vettel és a Ferrari szakítását is Forrás: Getty Images/Peter Fox

A Drive to Survive következő évadát már rögzítik, a stáb minden héten egy vagy több F1-es csapat munkáját követi, előfordulnak tematikus, csapatokon belüli konfliktusokra összpontosító epizódok is, de jellemzően a középmezőny és a sereghajtók közötti versengésre fókuszálnak, mert az élcsapatok kevésbé hajlandók együttműködni a forgatócsoporttal.